• Entree van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel.
• Entree van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel.

Corona-uitbraak stabiliseert zich in Crimpenersteyn

Algemeen 1.228 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De corona-uitbraak in zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel lijkt zich te stabiliseren. Op dit moment zijn 56 van de 217 bewoners en 19 medewerkers positief getest op het virus. Nog steeds is niet duidelijk wie de bron is.  

Volgens bestuurder Frida van der Sloot van De Zellingen, de organisatie waar Crimpenersteyn onder valt, lijkt er sprake te zijn van een stabiele situatie, “want het aantal verdenkingen en positieve uitslagen neemt namelijk niet verder toe. Bovendien mogen komende dagen diverse bewoners uit quarantaine.” Aankomende maandag worden alle eerder negatief geteste bewoners opnieuw getest, waarmee wordt geprobeerd de situatie zoveel mogelijk onder controle te houden.

Druk hoog
De GGD geeft aan dat het opnieuw testen van medewerkers niet nodig is. Dat gebeurt alleen nog bij corona gerelateerde klachten. “Door uitval is de druk op de afdelingen momenteel dermate hoog, dat we inventariseren welke stafmedewerkers kunnen ondersteunen in de zorg wanneer de situatie hierom vraagt”, aldus Van der Sloot. “Desondanks doen we er alles aan om meer te bieden dan alleen basiszorg. Zo is er aandacht voor het welzijn van onze bewoners en worden er op een aantal afdelingen, met in achtneming van de maatregelen, kerststukjes gemaakt. Daarnaast doen we er alles aan om de kerstdagen op een mooie en intieme manier met onze bewoners door te brengen.”

De bezoekrichtlijn is vanaf zaterdag 19 december verder aangescherpt. Per die datum is 1 vaste bezoeker per bewoner per dag welkom. Van der Sloot: “We hopen dat deze aanscherping van de bezoekrichtlijn, samen met het consequent en op de juiste manier dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen door bezoek en medewerkers, bijdraagt aan het verder terugdringen van het coronavirus op locatie Crimpenersteyn, zodat het volledig sluiten van de locatie voorkomen wordt.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden