Afbeelding

Krimpenerwaard vindt ‘noodraadzaal’ in Gouda

Politiek 413 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft in de raadzaal van Gouda een nieuwe -tijdelijke- vergaderruimte gevonden. De optie op alle vergaderdata komend jaar is gelicht. 

Vanwege corona kan de gemeenteraad van Krimpenerwaard niet meer in de eigen raadzaal terecht. De gemeente Alpen aan den Rijn bood de afgelopen maanden uitkomst, maar komend jaar is Gouda de nieuwe vergaderlocatie. In Alphen was de raadzaal in 2021 niet op alle gewenste data beschikbaar. 

Het raadssysteem van Gouda kan gebruikt worden; Krimpenerwaard dient een huurprijs van circa 1.200 euro per vergadering te betalen.

Uitwijken
De huidige raadzaal in Lekkerkerk is niet geschikt voor het houden van raadsvergaderingen conform de coronamaatregelen. Sinds afgelopen zomer wijkt de gemeenteraad van Krimpenerwaard daarom uit naar Alphen aan den Rijn, welke vergaderruimte groter is en waar het dus op gepaste afstand bijeen kan komen. Die afspraak stond tot het einde van dit jaar.

Ondertussen zijn enkele bestaande accommodaties binnen de gemeentegrenzen onderzocht, om te kijken of deze kunnen worden omgebouwd tot noodraadzaal. Daarvoor bleek multifunctioneel gebouw De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel het meest geschikt, maar dat heeft wel een flink prijskaartje.

En hoewel de gemeenteraad in meerderheid de voorkeur geeft aan fysiek vergaderen boven digitaal bijeenkomen, vindt politiek Krimpenerwaard dat te gortig voor een tijdelijke voorziening. Zodra corona voldoende op z’n retour is, kan er immers weer worden vergaderd in de eigen raadzaal te Lekkerkerk.

Voorkeur
De optie om tijdelijk uit te wijken naar Gouda had dan ook de voorkeur van de grote meerderheid van de gemeenteraad woensdagavond, welke vergadering vanwege de aangescherpte coronamaatregelen online werd gehouden.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden