• Arie en Ali Verwoerd kregen het eerste exemplaar van het boek 'Van petroleumbusje tot modern tankstation' overhandigd.
• Arie en Ali Verwoerd kregen het eerste exemplaar van het boek 'Van petroleumbusje tot modern tankstation' overhandigd. Foto: aangeleverd

Eerste exemplaar boek over Lekkerkerks tankstation voor echtpaar Verwoerd

Algemeen 605 keer gelezen

LEKKERKERK • Al jaren openen tachtigers Arie en Ali Verwoerd uit Lekkerkerk elke zondag om 08.00 uur ‘s morgens tankstation De Boezem. Op zondag 13 december waren ze precies 59 jaar getrouwd en kwamen kinderen en kleinkinderen onaangekondigd langs met bloemen, gebak én een bijzonder cadeau.

“Dat was een hele grote verrassing waar we helemaal geen rekening mee hadden gehouden”, laat Ali Verwoerd weten. Dochter Netty benadrukt dat de familie zich aan alle coronamaatregelen heeft gehouden. “Op gepaste afstand en met mondkapjes op konden we op deze manier toch even stilstaan bij deze prachtige mijlpaal.”

Boek
Het echtpaar kreeg een bijzonder cadeau aangeboden. Hoewel Arie en Ali wisten dat schoonzoon Erwin al geruime tijd bezig was om de geschiedenis van het familiebedrijf vast te leggen, waren ze beduusd toen ze het eerste exemplaar van het boek ‘Van petroleumbusje tot modern tankstation’ kregen aangeboden. Arie was er even stil van, zo bekent hij. “We zijn zeer onder de indruk van het eindresultaat van het boek. Een mooier cadeau hadden wij ons niet kunnen wensen.”

Het boek is geschreven ter ere van het 115-jarig bestaan van het familiebedrijf. Het was de grootvader van Ali Verwoerd die in 1905 begon met het bedrijf. Met verhalen van familieleden, direct betrokkenen en personeelsleden worden per decennium de belangrijkste en meest opvallende gebeurtenissen omschreven. Daarnaast zijn er vele foto’s in het boek opgenomen die een goed beeld geven van de ontwikkeling die het bedrijf in 115 jaar heeft dorgemaakt. Het boek is te koop bij tankstation De Boezem in Lekkerkerk.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden