Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Wijntjes Fotografie

Coronaproof VIP-tours Schoonhovens College voorzien in behoefte

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het Schoonhovens College hield woensdag en donderdag op alternatieve wijze, op beide schoollocaties, voorlichtingsavonden voor leerlingen uit groep 8. 


Een open dag organiseren in coronatijd: hoe doe je dat? “Voor leerlingen in groep 8 is het heel belangrijk dat ze zich een voorstelling kunnen maken van de dagelijkse praktijk op een middelbare school”, weet Geerte Holwerda, afdelingsleider onderbouw van de locatie Albert Plesmanstraat. 

Veilig
Het Schoonhovens College wilde daarom alles uit de kast halen om deze leerlingen, ondanks de 1,5 meter afstand, toch een zo goed mogelijk beeld van de twee locaties -Vlisterweg en Albert Plesmanstraat- te geven. “We wilden heel graag dat de avonden live en in onze twee schoolgebouwen konden plaatsvinden, maar dan moest het uiteraard wel op een veilige manier.”

De school bedacht een coronaproof VIP-tour en baseerde de opzet op de aanpak van ‘doorstroomlocaties’. Geerte Holwerda: “Het plan werd voorgelegd aan de gemeente en de veiligheidsregio. Die vonden de aanpak coronaproof en passend binnen de geldende maatregelen.” 

Gewenste behandeling
Woensdag en donderdag konden groep 8-leerlingen samen met één ouder, met tussenpozen van drie minuten, een vaste route door de school lopen.

“Bezoekende families kwamen elkaar zo onderweg niet tegen. Bij de ingang werden ze welkom geheten. Daarna leidde de route via de conciërge, verschillende lokalen waar docenten informatie gaven, het bèta-lab en de mediatheek. In de aula, tevens theater, speelde de schoolband. De tour werd afgesloten in de gymzaal. De stops waren kort maar krachtig en door de gespreide starttijden konden we iedereen de gewenste VIP-behandeling geven”, aldus Holwerda. 

Vervolgens: “Natuurlijk kun je veel informatie online geven en kun je leuke filmpjes maken. Ook op dat vlak hebben we de afgelopen tijd heel veel nieuwe dingen ontwikkeld. We hebben bijvoorbeeld een 360 graden-tour op de website staan, waarmee bezoekers virtueel door onze twee schoolgebouwen lopen. Maar hoe leuk ook, dit haalt het niet bij de echte ervaring. Door de VIP-tour te bezoeken konden de groep 8-leerlingen samen met hun vader of moeder toch een gevoel krijgen bij onze school.” 

Run
Hier was duidelijk behoefte aan, want zodra de inschrijving was geopend, was er een run op de tour op beide locaties. “Beide avonden zaten snel vol”, kijken Geerte Holwerda en Pieter Zorgman, afdelingsleider onderbouw van de locatie Vlisterweg, tevreden terug. “De reacties na afloop waren zeer positief: veel ouders bedankten ons omdat we de moeite hadden genomen hun kind toch deze mogelijkheid te bieden.”

In januari organiseert het Schoonhovens College meer voorlichtingsactiviteiten voor ouders en leerlingen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier