Stichting SWOS zit niet stil
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Stichting SWOS zit niet stil

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het lijkt rustig in het onderkomen van Stichting SWOS, maar schijn bedriegt. 


Elly van Buren: “Er zijn door corona uiteraard minder activiteiten in het gebouw aan de Oranjeplaats, maar binnen wordt doorgewerkt. De telefooncirkel, boodschappenservice en boeken- en puzzeluitleen draaien bijvoorbeeld gewoon door. De laatste weken zijn daar de bak- en kookactiviteiten bij gekomen.”

Soep en pannenkoeken
Door een grote groep enthousiaste vrijwilligers werd er soep gekookt en honderden pannenkoeken gebakken. Ook diverse plaatselijke verenigingen, zoals de KBO, PCOB, Passage en de Katholieke vrouwenbond, hielpen een handje mee.

De pannenkoeken en pannen soep werden vervolgens rondgebracht en uitgedeeld. Bij zorgcentra, maar ook bij individuele ouderen, van wie het adres bekend was bij de SWOS. 

Gewaardeerd
“Het werd zeer gewaardeerd”, is de ervaring van Elly. “Door de inzet van vele vrijwilligers was er zo nodig ook tijd voor een kort praatje aan de voordeur. Dit werd door velen als een lichtje in deze donkere dagen ervaren. Als SWOS zijn we blij wat te hebben mogen betekenen voor die inwoners van Schoonhoven.”

Het welzijnspunt van Stichting SWOS is op maandag-, dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend. Daar kan men zonder afspraak, maar met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, binnenstappen voor vragen op welzijnsgebied. 

Van Buren: “Nieuw is dat wij ook in ‘t Huis van Noord, in sporthal De Meent, een welzijnspunt hebben. Dat is iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 geopend.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier