Enquête om te komen tot nieuw hondenbeleid in gebieden Groenalliantie
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Enquête om te komen tot nieuw hondenbeleid in gebieden Groenalliantie

  •   keer gelezen

REGIO • Om te komen tot een nieuw hondenbeleid houdt Groenalliantie Midden-Holland een online enquête.


Het wordt steeds drukker in de natuur- en recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland en er zijn wel eens problemen met honden. Een nieuw hondenbeleid moet zorgen voor eenduidige en heldere regels voor hondenbezitters. Er komt een zonering met gebieden waar honden los mogen lopen, waar ze aangelijnd moeten zijn en waar ze verboden zijn. Verder wil Groenalliantie regels maken voor het uitlaten van grote aantallen honden per begeleider.

Meedenken
Er is gekozen voor een online enquête omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om nu een informatieavond te organiseren. Iedereen (met of zonder hond) kan meedenken over het hondenbeleid. Deelnemers kunnen aangeven waar bezoekers hun hond wel en niet zouden kunnen laten loslopen en waar niet. In de enquête wordt ook aan hondenuitlaatservices en hondentrainers gevraagd of ze in aanmerking willen komen voor een vergunning, om in de gebieden van Groenalliantie te (blijven) werken.

Anoniem
Het gaat in de Krimpenerwaard om de volgende gebieden: Krimpenerhout, Loetbos, Steinse Tiendweg, Lageweg en Elserkade. De vragenlijst is anoniem en het duurt ongeveer 10 minuten. Via deze link kan de enquête tot 15 januari 2021 worden ingevuld. De resultaten van de enquête worden besproken in bewonersavonden, die in februari en maart 2021 worden georganiseerd, al dan niet digitaal. In juli 2021 stelt het bestuur van Groenalliantie de hondenverordening, zonering en het beleid vast.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier