Tweemaal klassieker Hamlet in Theater Concordia
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; &#39;Meesterverteller&#39;Joris Lehr.</p>

• 'Meesterverteller'Joris Lehr.

Tweemaal klassieker Hamlet in Theater Concordia

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Joris Lehr speelt zondagmiddag 13 december twee keer de vertelvoorstelling Hamlet van William Shakespeare in Theater Concordia te Haastrecht.


Wie denk dat dit zware kost wordt, komt bedrogen uit. De voorstelling is ‘sprankelend en luchtig’. Er zijn nog kaartjes via de website van de Verhalencompagnie te verkrijgen.

Festival
In eerste instantie was er bij de Verhalencompagnie goede hoop dat het jaarlijkse festival ‘Verhalen tussen Oud en Nieuw’ coronaproof door zou kunnen gaan. Maar dat bleek geen optie.

De Verhalencompagnie wilde niet bij de pakken neerzitten: “We willen juist in deze tijd van schraalheid een portie creativiteit, kunst, cultuur en inspiratie aanbieden. Wat kan er wel, was de vraag. Met als antwoord: een vertelvoorstelling in het theater”, aldus Gerda Hoogendijk namens de Verhalencompagnie.

Waarheid
Het verhaal: De 16-jarige Hamlet is nog geen jaar op kostschool als hij het bericht van zijn vaders dood krijgt. Na een week reizen komt hij thuis, maar dan blijkt zijn vader al begraven en zijn moeder hertrouwd met zijn oom Claudius. Die zichzelf ook nog eens tot koning heeft gekroond. Als Hamlet droomt dat zijn vader door Claudius is vermoord zet hij samen met Magnus, zijn vriend met wie hij samen op het kasteel is opgegroeid, alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Joris Lehr is met 25 jaar theaterervaring een van de beste vertellers, weet Gerda Hoogendijk: 

“Met bijna niets roept Joris hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betoveren jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier