Afbeelding

Nieuw in Benschop: Kindercoaching Het Anker

Algemeen 1.493 keer gelezen

BENSCHOP  • De onlangs geopende kindercoachpraktijk Het Anker in Benschop biedt laagdrempelige hulp aan kinderen die niet lekker in hun vel zitten.

Ouders met kinderen van 4 t/m 12 jaar uit de hele regio kunnen bij kindercoach José Rietveld terecht als ze zich zorgen maken om hun kind. “Jonge kinderen kunnen zelf al veel vertellen, bijvoorbeeld in een spel of tekening. Na een paar sessies zie je al verandering.”

Na twintig jaar ervaring in kindercentra en het basisonderwijs en het behalen van haar HBO-diploma Kindercoach is haar eigen kindercoachpraktijk een droom die uitkomt. José: “Werken met kinderen is mijn passie. Tijdens mijn werk in het basisonderwijs zag ik dat leerprestaties beïnvloed kunnen worden als kinderen niet lekker in hun vel zitten.”

Zorgen
Ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen bij kindercoachpraktijk Het Anker terecht als ze zich zorgen maken om hun kind. José: “Als je kind vaak boos, bang of verdrietig is, weinig zelfvertrouwen heeft, lastig met bepaalde emoties om kan gaan of een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt, heeft dat invloed op zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Dat kan spanning geven binnen het gezin.”

In coachsessies gaat José spelenderwijs met het kind in gesprek. “Ik vertel de kinderen dat hier elk antwoord goed is, alles mag en kan worden verteld. Bijzonder is dat ook jonge kinderen al veel kunnen vertellen met behulp van een spel, familieopstelling of tekening. We visualiseren eigenlijk continu, dat helpt.” 

Ouders worden door José bijgepraat over de vorderingen.

Bij kindercoachpraktijk Het Anker kan men rechtstreeks terecht zonder verwijsbrief van een huisarts. Jose: “Er wordt geen diagnose gesteld, maar direct gewerkt aan de hulpvraag, zonder oordeel. Blijf als ouders niet te lang piekeren of doortobben als je denkt dat je even hulp nodig hebt, want hiermee voorkom je grotere problemen.”

Meer informatie via: www.kindercoaching-het-anker.nl of 06-18923977.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden