‘Dementiehondje’ voor bewoners de Liezeborgh
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Janet de Graas

‘Dementiehondje’ voor bewoners de Liezeborgh

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Lionsclub Domaine des Dames (DdD) Krimpenerwaard e.o. is altijd op zoek naar goede doelen. Tijdens de vorige lockdown zijn de DdD-leden met een ‘coronapot’ gestart.


Via Haastrechtenaar Emmy van Harskamp kwam een verzoek voor een tweede ‘dementiehond’ voor WelThuis de Liezeborgh binnen. 

Interactief
Gerda Verheij, medewerkster bij het Haastrechtse zorgcentrum, licht toe: “Dit is een knuffelbeest-achtige viervoeter. Een interactieve robot, die voelt en klinkt net als een echte hond. Een fantastische uitvinding.”

De Liezeborgh heeft er al een, maar in deze tijd, waar bezoek beperkt toegang heeft tot hun geliefden, is een knuffel geven en krijgen nog belangrijker dan normaal. Gerda: “De bewoners hebben zoveel plezier met de hond, dat deze constant bezet is. Tijd voor nog een ‘hulphond’.”

Maandag is het hondje ‘Domeintje’ door de Lionsclub-leden Tanja van Walsum en Terry Heikamp overhandigd aan Gerda Verheij. Eerstgenoemden hierover: “We zijn blij, dat we een deel van de coronapot hiervoor hebben kunnen gebruiken.”

(tekst en foto: Janet de Graas)

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier