‘Licht aan’-campagne in Haastrecht heeft met hologram een primeur
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Het hologram roept fietsers op om hun fietsverlichting aan te zetten.&nbsp;</p>

• Het hologram roept fietsers op om hun fietsverlichting aan te zetten. 

(Foto: Provincie Zuid-Holland)

‘Licht aan’-campagne in Haastrecht heeft met hologram een primeur

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Voor fietsers is het in deze donkere dagen extra belangrijk goed zichtbaar te zijn. Wie de komende weken eind van de middag of ’s avonds sportpark Wilgenoord In Haastrecht verlaat, wordt daar op een opvallende manier op gewezen. Een bijzonder hologram - een landelijke primeur - roept fietsers op om hun fietsverlichting aan te zetten. 


Het hologram maakt onderdeel uit van een campagne waar ook een gratis fietsverlichtingscheck bij Slingerland Fietsen in Haastrecht bij hoort. De campagne is een initiatief van het project N228 Veiliger en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland die er samen naar streven het aantal slachtoffers in het verkeer naar 0 terug te brengen.

Kwetsbare groep
Het hologram werd in gebruik genomen door wethouder Jan Vente en de verenigingen en buitenschoolse opvang (BSO) op sportpark Wilgenoord. “Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer, daar vallen nog veel te veel slachtoffers en we willen dat heel graag verminderen”, aldus Vente. De gebruikers van het sportpark, VV Haastrecht, HLTC Bergvliet en BSO Yellowbellies, ondersteunen de actie. De komende weken delen ze spaakreflectoren en folders met informatie over de gratis fietsverlichtingcheck uit aan iedereen die het sportpark bezoekt.

Alex de Jong van VV Haastrecht: “Wij willen uiteraard dat de kinderen na het sporten weer veilig thuis komen. Het hologram is een mooi middel om met name de jeugd aan te spreken.” Bert van Noord (HLTC Bergvliet) vult aan: “Verlichting is gewoon een ontzettend belangrijke zaak in het verkeer. Je komt vanaf het sportpark vanuit het licht in het donker van de provinciale weg en dan gaat veiligheid voor alles.” Djardo Boele (BSO Yellowbellies) sluit zich daarbij aan. “Het hologram is goed helder en zichtbaar. Als kinderen naar huis gaan kunnen ze ‘m eigenlijk niet missen.” 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier