ChristenUnie Krimpen wil condoléancebrief voor nabestaanden
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Stockfoto

ChristenUnie Krimpen wil condoléancebrief voor nabestaanden

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • ChristenUnie in Krimpen aan den IJssel heeft het college donderdag tijdens de commissievergadering gevraagd na te denken over het versturen van een condoleancebrief aan nabestaanden. 


In Gouda en de Krimpenerwaard krijgen oudere inwoners die hun partner hebben verloren sinds kort een dergelijke brief van de gemeente. In de brief staat, naast een blijk van medeleven, informatie waar nabestaanden terecht kunnen voor hulpvragen. “De gemeente kan hierbij een belangrijke informerende en meelevende rol spelen”, zegt fractievoorzitter Reinier Cornet van ChristenUnie.

Helpende hand
Hij hoorde van het initiatief in de buurgemeenten en was direct enthousiast. “Zorgen voor elkaar staat voorop bij ChristenUnie. Er komt veel op je af na een overlijden van een dierbare. Een helpende hand van de gemeente kan daarom een grote steun zijn voor alle inwoners die dit moeten meemaken.” Wethouder Hugo van der Wal gaf in een reactie aan dat de gemeente welwillend tegenover dit voorstel staat en de mogelijkheden gaat onderzoeken voor Krimpen aan den IJssel.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier