Fraai staaltje huisvlijt: mini-zendmast Lopik
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: René Muileman

Fraai staaltje huisvlijt: mini-zendmast Lopik

  •   keer gelezen

LOPIK • Wie een miniatuur-Gerbrandytoren als vrolijke kerstdecoratie in huis wil, kan nu zijn slag slaan. René Muileman biedt het staaltje huisvlijt via Marktplaats aan.


“Het idee ontstond toch mijn dochter vorig jaar een miniatuur-Gerbrandytoren bij een tuincentrum kocht”, licht de maker uit Lopik toe. “Het bleek een slechte koop: de afmetingen klopten niet, het materiaal was slecht en de toren was nogal breekbaar. Ik dacht: ‘dat kan ik zelf beter’.”

Zesde toren
Hij kocht een draaibankje en een kolomboor en ging, na wat tekeningen te hebben bestudeerd, aan de slag. “Ik ben nu alweer bezig met de zesde toren. En iedere ‘mini-zendmast Lopik’ ziet er mooier uit, want ik zie steeds weer dingetjes die beter kunnen.”

Perfectionistisch als hij is, is hij globaal zo’n zes uur bezig met een toren. “Het is sowieso een arbeidsintensief karweitje, maar veel tijd gaat ook in onverwachte dingen zitten. Zoals de verlichting. Ik koop die als pakketje van tien draden, maar ik heb er twaalf nodig. Dat betekent dus dat ik de bundel uit elkaar moet halen en er twee draden moet bijsolderen uit een andere bundel.” 

Met een lach: “Alleen het uit de knoop halen van de draden kost me al een half uur.”

Corona
Door de coronacrisis heeft de eigenaar van Taxi Lopik helaas toch tijd over… “Mijn taxi staat momenteel al zeven maanden stil. Door mijn AOW krijg ik bovendien geen steun vanuit de overheid, terwijl ik wel de leasekosten van mijn bus heb. Hoe dan ook, ik heb volop vrije tijd.”

Hij biedt zijn creaties via Marktplaats en Markplaza te koop aan. Daar kunnen belangstellenden ook uitgebreid de foto’s zien van de opbouw van de torens, die van A tot Z gemaakt zijn van massief PVC, dat Muileman zelf in de juiste vorm draait. 

“Ik doe het voor de fun, rijk zal ik er niet van worden, want de toren kost me aan materiaal al bijna 70 euro.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier