Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Vlag voor het schoolgebouw van obs de Groeiplaneet.</p>

• Vlag voor het schoolgebouw van obs de Groeiplaneet.

(Foto: Floris Bakker)

Multifunctioneel gebouw op plek Krimpense sportzaal de Populier

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Sporthal de Populier in Krimpen aan den IJssel gaat tegen de vlakte. Er komt een multifunctioneel gebouw voor terug dat onderdak biedt aan openbare basisschool de Groeiplaneet en een nieuwe sporthal. Het gebouw moet er in 2022 staan.   


In 2019 bleek dat renovatie van het schoolgebouw van de Groeiplaneet aan de Berk niet mogelijk was. De gemeente en BLICK, de stichting waar de Groeiplaneet onder valt, sloten daarop een overeenkomst om te komen tot nieuwbouw op een andere plek in Krimpen. 

Als meest geschikte plek kwam de locatie aan de Populierenlaan naar voren. Er zijn voor deze locatie echter twee belemmeringen: sportzaal de Populier staat er nog en er ligt een bergbezinkbassin onder de grond. Bouwen is pas op vijf meter afstand van dit bassin toegestaan.

Kinderopvang
Na onderzoek heeft het college nu besloten om de bouw van het nieuwe schoolgebouw te combineren met de bouw van een nieuwe sportzaal. ‘Zo ontstaat er een multifunctioneel gebouw met onderwijs, kinderopvang en sport onder één dak’, schrijft het college in een raadsinformatiebrief. Met de bouw van het gebouw is een bedrag van zo’n 7,5 miljoen euro gemoeid.

De komende jaren staan er nog meer schoolgebouwen en sportaccommodaties op de planning om vernieuwd te worden. Het gaat om het gezamenlijke schoolgebouw van Het Octaaf en de Mozaïek, (2023), sportzaal Groenendaal ((2023), de Koelmanschool (2024) en de locatie van Het Kompas aan de Tuinstraat (2025).

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier