Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Burgemeester Laurens de Graaf met Zo&euml; Windig, winnares van de eerste Jongerenaward in 2018.</p>

• Burgemeester Laurens de Graaf met Zoë Windig, winnares van de eerste Jongerenaward in 2018.

(Foto: gemeente Lopik)

Lopik zoekt kandidaten voor Jongerenaward

  •   keer gelezen

LOPIK • Ieder jaar worden volwassen vrijwilligers in het zonnetje gezet met bijvoorbeeld een Koninklijke onderscheiding of een erespeld van de gemeente Lopik. Ook jongeren zetten zich vaak vrijwillig in en/of leveren bijzondere prestaties. Daarom reikt de gemeente Lopik de zogenaamde Jongerenaward uit.


De award wordt uitgereikt aan kandidaten tussen de 6 en 25 jaar, die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een speciale prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht dan wel een goed initiatief hebben genomen. 

“Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk doen, hulp bieden aan ouderen, activiteiten organiseren voor een goed doel of voor de buurt of het bespreekbaar maken van een maatschappelijk probleem”, licht een gemeentewoordvoerder toe.

Criteria
Voor het aanmelden van kandidaten moet aan de volgende criteria worden voldaan: de leeftijd van de kandidaat ligt tussen 6 en 25 jaar; hij of zij hoeft niet in de gemeente Lopik te wonen, maar de activiteit of bijzondere prestatie moet wel met de gemeente Lopik te maken hebben; de activiteit of prestatie moet bij aanvraag niet langer dan één jaar geleden zijn (én minimaal een half jaar hebben geduurd óf een eenmalige prestatie of heldendaad zijn).

Jongeren kunnen tot uiterlijk 4 december worden voorgedragen via een aanmeldformulier op de website van de gemeente Lopik (www.lopik.nl/jongerenaward). 

Jury
Een jury, bestaande uit de burgemeester, een raadslid, een schooldirecteur en de jongerenwerker, beoordeelt de kandidaten. Daarbij wordt gelet of de activiteit bijzonder genoeg is; de uitstraling van de verdienste(n) voor de gemeente Lopik en de voorbeeldfunctie voor anderen.

De Jongerenaward wordt uitgereikt door de burgemeester tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Dat zal deze keer vanwege corona waarschijnlijk een online bijeenkomst worden. 

Voor meer informatie: Hanriëtte Bergstra, 0348-55 9993/hanriette.bergstra@lopik.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier