Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Bedrijventerrein Galgoord.</p>

• Bedrijventerrein Galgoord.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Wethouder De Wit over Galgoord: ‘Broedende kip niet storen’

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Wethouder Leon de Wit bestrijdt dat hij het gesprek niet aan wil gaan met Groen Wonen Vlist over het opnemen van (voldoende) sociale huurwoningen in het plan Galgoord te Haastrecht.


“We zijn constant in gesprek over prestatieafspraken. Met betrekking tot Galgoord, maar ook in het centrum van Stolwijk en andere locaties”, sprak De Wit dinsdagavond richting de gemeenteraad. 

Extra gesprek
Wisja Pannekoek (Waard 18) zei er niet zo zeker van te zijn dat wethouder De Wit en de woningcorporatie op één lijn zitten. “Mij bereiken andere geluiden. Misschien is een extra gesprek nuttig om de lucht te klaren.”

De opmerking van De Wit om ‘geen broedende kip te storen’, pareerde Pannekoek met de reactie dat ‘beide kippen wellicht op een ander ei broeden’.

Motie
Een motie van Waard 18, PvdA en Pro Krimpenerwaard om een extra gesprek af te dwingen, in ieder geval voor bespreking van het plan in december, werd onvoldoende gesteund door de overige raadspartijen.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van Galgoord betreft de bouw van circa 180 woningen op het -verpauperde- bedrijventerrein en omgeving in Haastrecht.

Groen Wonen Vlist roept de gemeente Krimpenerwaard op om alsnog 30% sociale huurwoningen in het plan op te nemen. Volgens de woningcorporatie is er tot op heden ‘afhoudend gereageerd’ vanuit de gemeente en projectontwikkelaar.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier