Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Goochelaar en illusionist Steve Carlin vermaakte de kinderen met bijzondere trucs.&nbsp;</p>

• Goochelaar en illusionist Steve Carlin vermaakte de kinderen met bijzondere trucs. 

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Skillslab geopend op Krimpense basisschool Het Octaaf

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Koken, programmeren of een fietsband plakken. Leerlingen van basisschool Het Octaaf in Krimpen aan den IJssel kunnen het allemaal leren in het Skillslab.


Onderwijswethouder Wubbo Tempel kwam woensdagochtend langs voor de feestelijke opening van het lab. Als mystery guest was goochelaar en illusionist Steve Carlin gevraagd een aantal trucs te laten zien. Carlin kreeg zelf op jonge leeftijd een goocheldoos en raakte verslingerd aan het goochelen. “en nu is hij zo goed dat hij professioneel goochelaar is”, vertelt adjunct-directeur Marlies Dekker van Het Octaaf. “Zo zie je maar dat je met praktische vaardigheden heel ver kunt komen.”

Digitale technologie
Na de opening gingen de kinderen aan de slag met de materialen uit de verschillende kasten van het Skillslab. Zo is er een kluskast, een kookstudio en allerlei spelletjes en programma’s die leerlingen van alles leren over digitale technologie. Kinderen uit groep 7 en 8 maken deze ochtend een ontwerp voor de 3D-printer of gaan aan de slag met de Ozobot, een kindvriendelijke programmeerbare robot.

Dekker is blij met het Skillslab. “We vinden het als school belangrijk dat onze leerlingen, naast rekenen en taal, ook praktische vaardigheden leren. Wie weet liggen daar wel hun talenten. Daarom starten we vanaf het volgend schooljaar met ‘skillslessen’ op school waarin leerlingen vooral praktisch bezig zijn. Ze leren dan niet alleen waar zij goed in zijn, maar ook waar hun uitdagingen liggen.”

Handen
Dat een vak als handenarbeid is verdwenen op school vindt Dekker ‘hartstikke zonde’. “De nadruk ligt nu teveel op de kennismaatschappij terwijl er veel behoefte is aan ‘doeners’. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen ook met hun handen bezig zijn, dat ze praktische vaardigheden leren zoals koken, bouwen of een fietsband plakken. Wie weet liggen daar wel hun talenten.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier