Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Pauline Barendse en Jan Matthesius.
• Pauline Barendse en Jan Matthesius.

Zilvermuseum heropent met expositie Dubbelop en slaapkamer Sinterklaas

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven opent donderdag 19 november de deuren weer na de tweede coronasluiting. Bezoekers zijn welkom om de nieuwe expositie Dubbelop te zien van Pauline Barendse en Jan Matthesius. 


“Deze twee innovatieve smeden met gevestigde reputatie openen hun schatkamer voor het publiek”, licht museumdirecteur Marcel Teheux toe. “Kenmerkend aan het werk van Pauline en Jan is dat zij geen uitdaging uit de weg gaan bij het realiseren van hun ideeën en elkaar uitstekend aanvullen. Dit resulteert in veertien verschillende technieken die de bezoeker kan ontdekken en unieke objecten om te bekijken. Het is een expositie die alle zintuigen prikkelt en dubbelop plezier geeft.”

Slaapkamer Sint
Voor alle kinderen bij wie het hart vol verwachting klopt, is ook dit jaar de slaapkamer van Sinterklaas terug te vinden in het Zilvermuseum.

Teheux: “Om de feestvreugde nog groter te maken, kunnen kinderen in de zilverwerkplaats gratis de ring van Sinterklaas maken. Op weg naar buiten is er warme chocolademelk ‘to go’ verkrijgbaar. Maximaal vier kinderen hebben na reserveren toegang per betalende volwassene. Ook schoolgroepen zijn welkom om de slaapkamer te bezoeken en ringen te maken.”

Voor het reserveren van tickets en meer informatie: www.zilvermuseum.com

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier