Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Nieuw welkomsbord in het Loetbos in Lekkerkerk.
• Nieuw welkomsbord in het Loetbos in Lekkerkerk. (Foto: Groenalliantie)

Nieuwe welkomst- en informatieborden geplaatst in Loetbos en Krimpenerhout

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK/LEKKERKERK • Er zijn nieuwe welkomst- en informatieborden geplaatst in de Krimpenerhout en het Loetbos. 


De borden staan bij de toegangspoorten van de natuur- en recreatiegebieden en geven bezoekers informatie en tips over de natuur en de omgeving. Op iedere plek worden drie parels uitgelicht. Elke ‘parel’ heeft een ander doel, zoals actief beleven, natuur en educatie. Op het bord staat ook een oriënterende kaart. Hierop is in één oogopslag helder wat er buiten allemaal te zien en te beleven is. 

In opdracht van eigenaar de Groenalliantie ondergingen de recreatiegebiedende afgelopen jaren een flinke kwaliteitsimpuls. Dit nadat bleek dat de inrichting van de gebieden niet meer aansloot bij de wensen van de huidige recreant. Samen met de Provincie Zuid-Holland is er flink geïnvesteerd om de gebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij meer kunnen doen, beleven en zien. 

Bijzondere plekken
Een onderdeel van de kwaliteitsimpuls was het vernieuwen van de informatievoorziening. Jan Vente, bestuurder van Groenalliantie en wethouder van de gemeente Krimpenerwaard zegt daarover: “Met de nieuwe informatievoorziening kunnen de bezoekers beter de weg vinden in onze terreinen en beter zien waar de bijzondere plekken zijn, die je echt niet mag missen.”

De nieuwe borden zijn gefabriceerd door Orionis uit Middelburg, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar (zo regulier mogelijk) werk begeleidt en helpt bij hun ontwikkeling. De lay-out van de welkomst- en informatieborden is doorontwikkeld in lijn met de huisstijl van Groenalliantie.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier