• Nieuw welkomsbord in het Loetbos in Lekkerkerk.
• Nieuw welkomsbord in het Loetbos in Lekkerkerk. Foto: Groenalliantie

Nieuwe welkomst- en informatieborden geplaatst in Loetbos en Krimpenerhout

Algemeen 1.107 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK/LEKKERKERK • Er zijn nieuwe welkomst- en informatieborden geplaatst in de Krimpenerhout en het Loetbos. 

De borden staan bij de toegangspoorten van de natuur- en recreatiegebieden en geven bezoekers informatie en tips over de natuur en de omgeving. Op iedere plek worden drie parels uitgelicht. Elke ‘parel’ heeft een ander doel, zoals actief beleven, natuur en educatie. Op het bord staat ook een oriënterende kaart. Hierop is in één oogopslag helder wat er buiten allemaal te zien en te beleven is. 

In opdracht van eigenaar de Groenalliantie ondergingen de recreatiegebiedende afgelopen jaren een flinke kwaliteitsimpuls. Dit nadat bleek dat de inrichting van de gebieden niet meer aansloot bij de wensen van de huidige recreant. Samen met de Provincie Zuid-Holland is er flink geïnvesteerd om de gebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij meer kunnen doen, beleven en zien. 

Bijzondere plekken
Een onderdeel van de kwaliteitsimpuls was het vernieuwen van de informatievoorziening. Jan Vente, bestuurder van Groenalliantie en wethouder van de gemeente Krimpenerwaard zegt daarover: “Met de nieuwe informatievoorziening kunnen de bezoekers beter de weg vinden in onze terreinen en beter zien waar de bijzondere plekken zijn, die je echt niet mag missen.”

De nieuwe borden zijn gefabriceerd door Orionis uit Middelburg, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar (zo regulier mogelijk) werk begeleidt en helpt bij hun ontwikkeling. De lay-out van de welkomst- en informatieborden is doorontwikkeld in lijn met de huisstijl van Groenalliantie.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden