Afbeelding
Foto: Stockfoto

‘Vragen ouders alleen grondslag van school te onderschrijven’

Algemeen 625 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL/LEKKERKERK • Ouders van leerlingen van het Driestar College en Wartburg College hoeven geen ‘identiteitsverklaring’ te ondertekenen waarin staat dat zij homoseksualiteit afwijzen. 

Dat schrijft Wim de Cloe, lid van het college van bestuur van het Driestar College. “Wij vragen aan ouders bij de aanmelding van hun kinderen alleen de grondslag van de school te onderschrijven. Onze scholen zijn christelijke scholen op reformatorische grondslag. Het onderwijs wordt vanuit deze grondslag gestalte gegeven.”

Hij wijst erop dat deze grondslag juist de reden is dat ouders hun kinderen aanmelden op de twee scholen. “Zij vinden een christelijke opvoeding belangrijk voor hun kinderen en kiezen voor een school waar het onderwijs gegeven wordt in lijn met de opvoeding thuis.”

Ophef
Stem van Krimpen, de lokale politieke partij in Krimpen aan den IJssel, is van mening dat het Krimpense college in gesprek moet gaan met de besturen van de twee scholen. Dit naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over de ‘anti-homoverklaring’ die ouders van leerlingen van het reformatorische Van Lodestein College moeten ondertekenen voordat hun kinderen worden toegelaten. “Onze fractie vindt het onacceptabel om te vragen naar een dergelijke verklaring”, zegt Sebastiaan van der Steeg, burgerraadslid voor Stem van Krimpen.

Het Driestar College en het Wartburg College hebben de wens om een gezamenlijke vestiging voor voortgezet onderwijs - op reformatorische grondslag - in Krimpen aan den IJssel op te zetten. Het betreft een fusie van de Driestar-locatie in Lekkerkerk en de Wartburg-locatie Revius in Rotterdam-Zevenkamp. De scholen willen samen over ongeveer vijf jaar in Krimpen aan den IJssel reformatorisch onderwijs bieden.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden