Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De 'carillonpiet' met de buikspreekpoppen.</p>

• De 'carillonpiet' met de buikspreekpoppen.

(Foto:)

Muziekpiet speelt vrolijke Sinterklaasliedjes op carillon Schoonhoven

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het carillon van Schoonhoven wordt zaterdag 21 november bespeeld door één van de muziekpieten van Sinterklaas. 


Om 10.00 uur neemt deze plaats achter het beiaardklavier om vervolgens gedurende een uur vrolijke Sinterklaasliedjes ten gehore te brengen. Het sinterklaasconcert is in de stad te beluisteren of live te volgen via de Facebookpagina ‘Carillon-Schoonhoven’.

Interactief
Luisteraars kunnen op deze Facebookpagina een kijkje nemen in de beiaardcabine. De muziekpiet betrekt de jongste kijkers interactief bij het concert. Zij krijgen luisteropdrachtjes, mogen vanuit de huiskamer meezingen en leren iets over de beiaard.

Omdat de muziekpiet ook werkzaam is als buikspreekpiet van Sinterklaas, laat ze kinderen tevens kennismaken met enkele van haar buikspreekpoppen. 

Tekeningen
Het vrolijke en interactieve kinderprogramma wordt aangeboden door Erik de Laet en Peter van der Ree. Deze initiatiefnemers van de Facebookpagina Carillon Schoonhoven weten dat Sinterklaas bovendien niet alleen van muziek houdt, maar ook van tekeningen:

“Kinderen krijgen daarom de mogelijkheid om een mooie ‘muziek-tekening’ op A4-formaat te maken voor de goedheiligman. Dit mag een tekening zijn van een instrument, van muziekpiet, van de klokkentoren of van iets anders muzikaals. De creaties kunnen tot 27 november worden ingeleverd bij Bakkerij Kok op de Haven in Schoonhoven.”

Prijzen
Beiaardier Boudewijn Zwart maakt vervolgens op zaterdag 28 november de drie prijswinnaars live bekend. Zij krijgen een verrassingspakket vol lekkers.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier