Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Rick den Besten

Burgemeesters willen einde aan geluidsoverlast motoren

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD/LOPIK • De burgemeesters Roel Cazemier en Laurens de Graaf vragen in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aandacht voor geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door motoren. 


In de brief pleiten de burgemeesters van Krimpenerwaard en Lopik voor onder andere het verlagen van de geluidsnorm voor motorfietsen naar een ‘maatschappelijk acceptabel niveau’. Tevens willen ze een ‘verbeterd en vereenvoudigd systeem om te handhaven’ en hopen ze op meer wettelijke mogelijkheden voor gemeenten om de overlast (nog meer) in te perken. 

Cazemier en De Graaf werkten bij het opstellen van de brief nauw samen met gemeentelijke actiegroepen en de NEFOM (Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen). 

Probleem
Overlast van motorrijders -te hard rijden en geluidsoverlast-, wordt door steeds meer mensen als een probleem ervaren. Dit bleek bijvoorbeeld tijdens de intelligente lockdown dit voorjaar, toen er veel klachten binnenkwamen over motorrijders die massaal op pad gingen.

De gemeente Lopik sluit in de voorjaars- en zomermaanden de Lekdijk tijdens weekenden af voor motorrijders.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier