Bakker Arjan van der Eijk en zijn gezin kunnen hun geluk niet op. De roomboter-amandelstaaf van Arjan is door het Echte Bakkersgilde bekroond tot de allerbeste amandelstaaf. Directeur Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde kwam de trofee, oorkonde en de cheque overhandigen in de winkel in Haastrecht.
Bakker Arjan van der Eijk en zijn gezin kunnen hun geluk niet op. De roomboter-amandelstaaf van Arjan is door het Echte Bakkersgilde bekroond tot de allerbeste amandelstaaf. Directeur Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde kwam de trofee, oorkonde en de cheque overhandigen in de winkel in Haastrecht. Foto: Stephan Tellier

Arjan van der Eijk maakt lekkerste roomboter-amandelstaaf

Algemeen 726 keer gelezen

HAASTRECHT • Arjan van der Eijk, De Echte Bakker heeft de roomboter amandelstavencompetitie van 2020 gewonnen.

In Haastrecht werd donderdagochtend de beste roomboter amandelstaaf gekocht door de ‘mystery shopper’. In de finaleronde werd het bakkersproduct beoordeeld met een 8,25 en daarmee eindigde deze op de eerste plaats. Gommans uit Sevenum werd tweede en Vroonland, De Echte bakker uit Yerseke, behaalde de derde plaats.

Verschil maken
Bianca van der Eijk nam het goede nieuws in ontvangst. Ze was uiteraard superblij: “Arjan is er zo druk mee geweest. Hij heeft er alles voor aan de kant gezet de laatste weken,” vertelt ze.

Arjan zelf reageert nuchter, maar ook erg verheugd: “Productkwaliteit is een belangrijke waarde in onze bakkerij. Daarmee willen we het verschil maken. We zijn al eens derde geworden in deze competitie, maar dat is al weer een tijdje geleden. Ik wilde er echt weer een keer bij zijn dus we gingen ervoor. Dat betekende dat ik veel avonden staven gebakken heb om dit seizoensproduct weer helemaal goed in de vingers te krijgen. Dat we nu eerste zijn geworden is een fantastische beloning voor al het werk.”

Hoogste score
In de voorronde werden 105 staven gekeurd door de vakspecialisten Mark van Wijk en Ron Bloem. De roomboter amandelstaaf van Van der Eijk behaalde met de hoogste score de finaleronde, waarbij ook Mike Onasse, lid van het Nederlands Boulangerieteam, als keurmeester aanschoof.

Kop en schouders
“De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder boven uit,” aldus Mark van Wijk. “De staaf ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé: de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een genot om te eten.”

Feestje
In de winkels in Haastrecht, Gouda Goverwelle en Bergambacht is de winnende amandelstaaf volop verkrijgbaar. Arjan: “We gaan er een feestje van maken in de winkels, want zo’n eerste prijs is echt bijzonder”.

Directeur Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde kwam de trofee, oorkonde en de cheque overhandigen in de winkel in Haastrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden