Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jeugdleden in het nieuwe tenue.
• Jeugdleden in het nieuwe tenue. (Foto: MHC Krimpen)

MHC Krimpen 50 jaar: geen feest, wel jubileumtenue

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • MHC Krimpen viert het vijftigjarig bestaan met een nieuw tenue. De outfit is geënt op het klassieke tenue uit 1970 en heeft een fris blauw-wit design.


“Helaas gooit het coronavirus roet in het eten wat het jubileum betreft. Van een feest is al helemaal geen sprake, alles is uitgesteld. De enige activiteit op het sportpark dit moment is dat de jeugd nog traint: verder is het rustig op de twee kunstgrasvelden aan de Driekamp”, zegt Johan Buijs, voorzitter van de Krimpense hockeyvereniging. 

Oproep
De geschiedenis van MHC Krimpen begon in 1970 met de oproep van de heren Bakker en Overmaat in een plaatselijk blad in mei 1970, waarin gevraagd werd of er interesse was in een hockeyverening. Er kwamen drie reacties op en de daaropvolgende zaterdagochtend stond het vijftal te hockeyen op een grasveld langs de Molenvlietsingel.

Vervolgens waren ze iedere vrijdag op het veldje te vinden en nam het enthousiasme in de gemeente toe. Op 27 oktober 1970 kwamen veertien initiatiefnemers samen om vier historische besluiten te nemen: de clubnaam werd gekozen, statuten werden goedgekeurd, het blauw/witte clubtenue werd gekozen en de contributie werd vastgesteld op twintig gulden.

Jongste jeugd
Vijftig jaar later heeft de club ruim 370 leden, waarbij de laatste jaren vooral bij de jongste jeugd er veel nieuwe aanwas is.

Johan Buijs: “Maar ook bij de senioren is een groei zichtbaar: drie heren- en twee damesteams. En sinds vorig jaar heeft MHC Krimpen ook een team in de ‘trimhockeycompetitie’, waar voornamelijk onervaren hockeyers -vaak ouders van kinderen die in de jeugd spelen- ook de stick hebben opgepakt om op een doordeweekse avond te hockeyen.”

Meer informatie: www.mhckrimpen.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier