Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Zonnepanelen op dak bij Intratuin IJsselstein.
• Zonnepanelen op dak bij Intratuin IJsselstein. (Foto: Soft Energy )

Ruim 750 zonnepanelen op daken Intratuin IJsselstein

  •   keer gelezen

BENSCHOP • Op de daken van Intratuin IJsselstein, aan de Weg der Verenigde Naties 2 in Benschop, zijn 764 (!) zonnepanelen geplaatst. Het is de grootste zonnestroominstallatie van ZonneCollectief Lopikerwaard tot nu toe.


Per jaar wordt met het systeem ongeveer 225.000 kWh duurzame energie opgewekt, licht Dick Nederend, voorzitter van Stichting Duurzaam Lopikerwaard, donderdag bij de presentatie toe. “Hiermee is een groot deel van het stroomgebruik van dit bedrijf verduurzaamd.”

Energietransitie
In de Lopikerwaard wordt hard gewerkt aan de energietransitie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het realiseren van meer zonnepanelen op daken.

Dick Nederend: “Dakeigenaren hebben niet altijd de kennis of tijd om alle opties die komen kijken bij een zonproject af te wegen. Daarom heeft stichting Duurzaam Lopikerwaard, in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau Soft Energy, het Zonne Collectief Lopikerwaard opgericht. Inmiddels zijn al meer dan twintig installaties gerealiseerd en blijven de aanmeldingen binnenkomen.”

Potentie
Dakeigenaren die zich aanmelden voor het collectief wordt zoveel mogelijk uit handen genomen, zodat de drempel laag is. Nederend: “Deelnemers ontvangen een quickscan en een korte financiële en technische analyse van de potentie van zonne-energie op de locatie. We helpen met het aanvragen van de toepasbare subsidies en het doen van de benodigde vooronderzoeken.”

Andre van Soest van Intratuin IJsselstein ontving via het collectief zo’n quickscan. Hieruit bleek dat een zonproject technisch haalbaar was en financieel interessant.

Nederend: “Na versteviging van de constructie kon installatiepartner Solarprof aan de slag met het plaatsen van de 764 panelen. Donderdag 29 november wordt het systeem aangesloten op het elektriciteitsnet, zodat de zonnepanelen de opgewekte stroom kunnen leveren.”

Er zullen naar verwachting nog tientallen installaties worden gerealiseerd. “Iedereen met een dak is welkom bij het collectief, van particulier tot buurthuis of bedrijf. Het ZonneCollectief werkt met onafhankelijke adviseurs en vrijblijvende adviezen. Er wordt altijd gehandeld in het belang van de dakeigenaar”, aldus Nederend.

Offerte
Om een offerte te ontvangen van Solarprof via het collectief kan men zich aanmelden via de website. “Bij twijfel over de mogelijkheden van zonne-energie kan eerst een quickscan aangevraagd worden”, besluit Nederend.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier