Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Meer dan 200 leden van de oud gereformeerde gemeente in Nederland woonden zondag een dienst bij in de Mieraskerk. De kerk telt ruim 1.600 zitplaatsen.</p>

• Meer dan 200 leden van de oud gereformeerde gemeente in Nederland woonden zondag een dienst bij in de Mieraskerk. De kerk telt ruim 1.600 zitplaatsen.

D66 Krimpen doet oproep tot solidariteit

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • D66 Krimpen doet een oproep aan inwoners en politieke partijen in het dorp om de coronacrisis eensgezind te lijf te gaan.


Krimpen aan den IJssel kwam de afgelopen week negatief in het nieuws toen bleek dat zo’n 200 bezoekers de zondagse kerkdiensten van de oud gereformeerde kerk in Nederland hadden bijgewoond. Dit ondanks de oproep van burgemeester Martijn Vroom om het aantal kerkgangers te beperken tot maximaal dertig. “In onze ogen brengen zij (de kerkgemeente, red.) daarmee de volksgezondheid verder in gevaar en plaatsen zij zich zelf buiten onze gemeenschap”, zo laat D66-voorman Larry Köster weten.

Politiek
Hij heeft zich verbaasd over een opmerking van SGP-fractievoorzitter Arrèn van Tienhoven. Die kwalificeerde de oproep van de burgemeester Martijn Vroom als ‘onnodig’. “Daarmee maakt Van Tienhoven de kwestie politiek, juist nu de gemeenteraad gemeenschappelijk heeft verklaard geen politiek te willen bedrijven. Onder het motto ‘Alleen samen krijgen we dit virus onder controle’ roepen wij als raad de inwoners van Krimpen op de richtlijnen in acht te nemen.” 

Vroom heeft de oud gereformeerde gemeente in Nederland afgelopen maandag tijdens een besloten bijeenkomst opnieuw opgeroepen maximaal dertig bezoekers toe te laten tot de kerkdiensten. Köster hoopt oprecht dat de gemeenschap deze zondag alsnog gehoor geeft aan de oproep van de burgemeester. “We realiseren ons dat deze gemeenschap zich beroept op de Grondwet in deze en zegt de RIVM-voorschriften na te leven. Echter dat deze gemeenschap adviezen en dringende verzoeken naast zich neerlegt wordt door onze achterban als stuitend ervaren. De vrijheid die genomen wordt dreigt de gezondheid van anderen in gevaar te brengen.”

Offers
Hij wijst erop dat iedereen in deze tijden offers moet brengen. “Zorgmedewerkers draaien overuren, de horeca is dicht, de cultuursector lijdt, sporten liggen stil, studenten volgen thuis online hun lessen, jongeren hebben geen vertier, veel kerken houden online diensten. Alleen als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we grotere rampen voorkomen.”

Arrèn van Tienhoven was (nog) niet bereikbaar voor commentaar. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5