Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Ad Merks (BoerBurgerBeweging)</p>

• Ad Merks (BoerBurgerBeweging)

Ad Merks (BoerBurgerBeweging): ‘Groene ruimte wordt steeds schaarser’

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Ad Merks (61) staat namens de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer-verkiezingen. De Haastrechter neemt hierop de elfde plaats in. 


De partij wil een lokaal geluid laten doorklinken in de landelijke politiek.

Merks was jarenlang werkzaam in de agrarische sector en actief bij diverse boerenorganisaties, zoals De Samenwerking, Cebeco-Handelsraad, Eurofins-Agro, Boerenbond Deurne, Cehave en Agrovision. Hij is bestuurlijk actief geweest in Stichting Groene Hart, en als adviseur betrokken bij de varkensvakbond NVV en de melkveevakbond NMV.

Hij is nu nog voorzitter van Stichting Het Platteland en al jaren als vrijwilliger actief bij uitzendorganisatie PUM.

Zorgen
Merks maakt zich, net als BBB, zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaansrecht van boeren en tuinders als spil van de voedselproductie op het platteland.

“Het platteland wordt door Den Haag vooral gezien als een plek waar zonneparken, bedrijventerreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. Groen wordt ingeruild voor grijs. Ook dichtbij huis, in het Groene Hart, zie je de groene ruimte steeds grijzer worden. Schone lucht, rust en natuur, waar ook mensen uit de Randstad graag gebruik van maken, wordt steeds schaarser.”

BBB gaat ervan uit dat vijf tot zes zetels mogelijk zijn: “We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op iedereen die zich zorgen maakt over de leefbaarheid in de regio. Mensen die ook vinden dat het platteland, ons cultuurlandschap, met al zijn unieke kenmerken, folklore en tradities behouden moet blijven.”

De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 17 maart 2021.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier