Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Fairtrade Week in Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Tot en met 1 november is de landelijke Fairtrade Week. Gedurende de week vragen de Wereldwinkels in Haastrecht en Schoonhoven, andere fairtrade-aanbieders en de Fairtrade Werkgroep Krimpenerwaard aandacht voor eerlijke en duurzame producten.


Dit jaar is er speciale aandacht voor eerlijke mode. Eerlijke kleding is beter voor de werknemers, het milieu en is vrij van kinderarbeid. Het wordt gemaakt in bedrijven in de derde wereld met acceptabele arbeidsomstandigheden en die een eerlijke beloning betalen aan hun werknemers. Ook wordt er nagestreefd vervuiling terug te dringen en duurzaam geproduceerde stoffen te gebruiken.

Coronapandemie
Veel kleding wordt nog steeds gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden. Door de coronapandemie zijn deze omstandigheden vaak nog verder verslechterd. Kledingmerken die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation zorgen er voor dat de arbeidsomstandigheden wel in orde zijn. In hun bedrijf en bij de toeleveranciers. Zij worden hierop regelmatig gecontroleerd. Op de website www.fairtradegemeentekrimpenwaard.nl is te vinden welke winkels in de Krimpenerwaard fairtrade mode aanbieden.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier