Afbeelding

Fairtrade Week in Krimpenerwaard

Algemeen 345 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Tot en met 1 november is de landelijke Fairtrade Week. Gedurende de week vragen de Wereldwinkels in Haastrecht en Schoonhoven, andere fairtrade-aanbieders en de Fairtrade Werkgroep Krimpenerwaard aandacht voor eerlijke en duurzame producten.

Dit jaar is er speciale aandacht voor eerlijke mode. Eerlijke kleding is beter voor de werknemers, het milieu en is vrij van kinderarbeid. Het wordt gemaakt in bedrijven in de derde wereld met acceptabele arbeidsomstandigheden en die een eerlijke beloning betalen aan hun werknemers. Ook wordt er nagestreefd vervuiling terug te dringen en duurzaam geproduceerde stoffen te gebruiken.

Coronapandemie
Veel kleding wordt nog steeds gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden. Door de coronapandemie zijn deze omstandigheden vaak nog verder verslechterd. Kledingmerken die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation zorgen er voor dat de arbeidsomstandigheden wel in orde zijn. In hun bedrijf en bij de toeleveranciers. Zij worden hierop regelmatig gecontroleerd. Op de website www.fairtradegemeentekrimpenwaard.nl is te vinden welke winkels in de Krimpenerwaard fairtrade mode aanbieden.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden