Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Arjenne Timmer: 'Volhouden, dan komen we er met elkaar wel uit'.</p>

• Arjenne Timmer: 'Volhouden, dan komen we er met elkaar wel uit'.

Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard schakelt snel: ‘Dagbesteding belangrijker dan ooit’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Geen dag lijkt op de vorige in tijden van corona, zo ervaart Arjenne Timmer, directeur van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard: “Het zijn in alle opzichten bijzondere tijden”, zegt ze.


“Zwaar soms, maar ook bemoedigend. Ons team, de ouders van de deelnemers, onze partners, vrijwilligers, de raad van toezicht: ze staan allemaal pál voor de stichting en onze verstandelijk beperkte deelnemers. Dat geeft enorm veel positieve energie.”

Gesteld
Tekenend voor de onderlinge solidariteit is het feit dat vijftien van de zestien projecten ook na de door het kabinet aangekondigde gedeeltelijke lockdown doordraaien.

“Een dag na de laatste persconferentie stonden we alweer gesteld op de nieuwe situatie”, vertelt Arjenne Timmer met gepaste trots. “Al onze partners gaven aan met hun locaties open te blijven voor dagbesteding. Dat deed me heel veel, temeer ook omdat daar verschillende horecaexploitanten tussen zitten die geen gasten meer mogen ontvangen en daardoor opnieuw fors omzet moesten inleveren. Ook woningcorporatie QuaWonen -bij wie we twee buurtkamers en de personeelskantine betrekken- was meteen duidelijk: we bleven er welkom. Het resultaat is dat we al onze deelnemers zinvolle dagbesteding kunnen blijven bieden.”

Aangepast
Soms gebeurt dat nu in een wat aangepaste vorm, omdat ook de stichting bijvoorbeeld geen gasten meer mag verwelkomen op haar locaties. “Maar dat lossen we wel op. Zo hebben we met onze locaties Huisje van De Zeeuw, Lunchroom de Heerlijkheid van Ouderkerk, Lunchen bij Springer, Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen en Café en Suite een afhaal- en bezorgservice. Uiteraard hopen we dat veel Krimpenerwaarders daar gebruik van gaan maken. Ze helpen er onze deelnemers, onze stichting én onze horecapartners mee. “

Daarnaast houdt de stichting een taartenactie, waarbij belangstellenden à 10 euro een, door de deelnemers gebakken, taart in zes varianten kunnen bestellen. Een mailtje naar laura.stgkrimpenerwaard@gmail.com of een telefoontje naar 06-28682464 volstaat.

Wegvallen
Arjenne Timmer: “Je verwent er niet alleen jezelf mee, maar houdt ook onze deelnemers op een fijne manier aan het werk. Voor hen is dagbesteding juist in deze corona-tijd belangrijker dan ooit. Want misschien nog wel meer dan andere mensen zagen zij het voorbije half jaar veel plezierige dingen wegvallen. Tijdens de eerste maanden vanaf maart moesten velen van hen drie maanden lang noodgedwongen thuis of in de woning blijven. Daarmee vielen dagbesteding en de vrijetijdsbesteding die ze gewend waren weg.”

De meeste deelnemers snappen de ernst van corona maar hebben het er lastig mee. “Ik was daarom blij dat we na de versoepelingen eind mei weer vrijwel alle deelnemers zagen terugkeren in onze projecten en dat we met onze horecagerelateerde locaties onder restricties weer open konden voor publiek. De gedeeltelijke lockdown heeft daar nu weer een einde aan gemaakt en ervoor gezorgd dat we opnieuw al onze inventiviteit en creativiteit moeten aanspreken. Maar dat doen we! Met volle kracht en in de hoop dat we ooit terug kunnen naar de samenleving die we gewend waren.”

Dankbaar
Tot nu toe is de stichting gevrijwaard gebleven van corona-besmetting onder deelnemers, medewerkers, vrijwilligers en zakelijke partners. Dat is iets om dankbaar voor te zijn, stelt Arjenne:

“We zijn vanaf dag één zeer alert op het nalaven van de RIVM-protocollen. Niet alleen in het werk, maar ook in de privé-sfeer. Dat blijven we uiteraard doen. Om de simpele reden dat we absoluut de situatie van maart niet terug willen. Zo zou elke Nederlander er over moeten denken, vinden wij. Neem allemaal je verantwoordelijkheid, dan komen we er met elkaar wel uit!”

Alle informatie: www.dagbestedingkrimpenerwaard.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier