Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Paardenhoeve ‘Tot hier an Toe'.</p>

• Paardenhoeve ‘Tot hier an Toe'.

(Foto:)

Plannen voor herbestemming Paardenhoeve ‘Tot hier an Toe’ gepresenteerd

  •   keer gelezen

VLIST • Aan de hand van een ingesproken presentatie werden bewoners van Vlist afgelopen week geïnformeerd over de herbestemming van Paardenhoeve ‘Tot hier an Toe’, aan de West Vlisterdijk 64. 


De locatie van de paardenhoeve, dicht tegen de kern van Vlist gelegen, leent zich volgens Verstoep bouwadvies en architectuur goed om met behoud van het bestaande boerderijensemble woningen te ontwikkelen. 

Bewaard
“Bij het maken van de bouwplannen stond voorop dat de cultuurhistorisch waardevolle uitstraling van de paardenhoeve en het perceel bewaard moesten blijven”, zegt Corné van Roest namens Verstoep. “Het ontwerp zet in op een gevarieerd en duurzaam woonprogramma met een landelijke uitstraling die aansluit op de omgeving van dorp Vlist. In het plan zijn binnen de bestaande bebouwingscontouren elf woningen ingetekend.”

De geplande presentatie in de Vlisterstee kon vanwege corona niet doorgaan. Van Roest: “Dat betekende even schakelen om oponthoud in het proces te voorkomen. Een dag later werden alle inwoners van Vlist door middel van een huis-aan-huis flyer op de hoogte gebracht dat de presentatie digitaal in te zien was via de website van Verstoep bouwadvies en architectuur. Aan de hand van een digitaal invulformulier was er net als op een normale informatiebijeenkomst de mogelijkheid om inhoudelijk op de gepresenteerde plannen te reageren. Uit de reacties blijkt ook concrete interesse voor de woningen.” 

Bestemmingsplan
Voordat de realisatie van de bouwplannen daadwerkelijk begint, dient de benodigde procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan te worden doorlopen.

Voor meer informatie over de verdere concretisering, het verloop van de procedure of de presentatie: www.verstoep.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier