Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Eén van de te kappen bomen in Krimpen aan de Lek.
• Eén van de te kappen bomen in Krimpen aan de Lek. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Pro Krimpenerwaard wil ‘tweede kans’ voor te kappen bomen in Krimpen aan de Lek

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Pro Krimpenerwaard is tegen de kap van bijna 50 bomen in de Johannes Vermeerstraat en omgeving in Krimpen aan de Lek. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.


Haast is geboden, want de kap staat vanaf 26 oktober op het programma. “We proberen te redden wat er te redden valt”, zegt fractievoorzitter Ad Struijs, die baalt dat hij het nieuws uit de krant -Het Kontakt- moest vernemen.

De bomen moeten wijken voor werkzaamheden in het project Johannes Vermeerstraat/Rembrandtstraat e.o. 

Herplanten
Struijs: “Pro Krimpenerwaard kan zich indenken dat de bomen door omstandigheden moeten wijken, maar kappen is een ander verhaal. Wij hebben eerder een plan gepresenteerd onder de noemer ‘Tweedekansbomen’. Bomen vertegenwoordigen een economische waarde van ten minste 50.000 euro en nog belangrijker is de klimaatwaarde. Pro Krimpenerwaard doet een dringend beroep op het college om deze bomen te herplanten in de gemeente.”

Reconstructie
Binnen het projectgebied ‘Johannes Vermeerstraat/Rembrandtstraat e.o.’ worden de bestrating en riolering vervangen. De riolering is verouderd, de wegen verzakt en ook het groen krijgt een opknapbeurt.

Het is de bedoeling dat de 47 bomen die binnen het project staan worden gekapt, waarna nieuwe bomen worden geplant.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier