Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Beide initiatiefnemers bij &#39;Testpunt 0180&#39;.</p>

• Beide initiatiefnemers bij 'Testpunt 0180'.

(Foto: Jan Timmer)

Commerciële corona-snelteststraat bij de Surfplas

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Krimpenerwaard heeft zijn eerste commerciële corona-snelteststraat. De faciliteit is te vinden op het parkeerterrein nabij de surfplas tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek. De testen worden alleen op afspraak uitgevoerd. Aanmelden moet via een website.


Marcella van Dokkum en Astridt de Reuver zijn de initiatiefneemsters van ‘Testpunt 0180’, zoals de testlocatie heet. Beide onderneemsters -de één heeft een sportschool, de ander een bedrijf in drinkwaterveiligheid- hebben zo hun ervaringen op het vlak van Covid-19 in relatie tot de reguliere testen. 

Lang wachten
“Bij mij moesten er onlangs vijf medewerkers op corona getest worden”, vertelt Marcella van Dokkum. “Uiteindelijk was de uitslag gelukkig negatief, maar het duurde wel een paar dagen voor we dat hoorden. Dat is lang, zeker voor ondernemers die al alle zeilen moeten bijzetten om de boel overeind te houden.”

Zo kwamen Astridt en Marcella op het idee om zelf een snelteststraat op te zetten. “We richten ons met ‘Testpunt 0180’ vooral op het bedrijfsleven. We werken met de CE-goedgekeurde Covid-19 tests van Abbott. Deze hebben een betrouwbaarheidspercentage dat varieert van 93,3 tot 98,2 procent. Honderd procent zekerheid geeft overigens geen enkele test. Daarnaast is het resultaat een momentopname.”

Testcertificaat
Wie zich bij hen laat testen weet binnen een kwartier of hij of zij besmettelijk is. Men krijgt direct een testcertificaat mee. “Wie positief getest is adviseren wij aan om meteen de RIVM-richtlijnen op te volgen, zich te melden bij de huisarts of GGD en in quarantaine te gaan.”

De Reuver en Van Dokkum hebben zich gedegen voorbereid op hun teststraat-initiatief aan de surfplas in Crimpenerhout. “De sneltests worden afgenomen door mensen met een medische achtergrond,” vertelt Astridt de Reuver. “Marcella en ik zijn vakbekwaam opgeleid. Zolang het nodig is wijden we ons volledig aan de teststraat. We verwachten hier in ieder geval twintig weken achtereen op de surfplaslocatie te zijn.”

Capaciteit
‘Testpunt 0180’ heeft een capaciteit van 250 sneltests per dag. De snelteststraat is van maandag tot en met zaterdag geopend van 07.00 tot 19.00 uur. Een afspraak maken voor een sneltest kan alleen via de website www.testpunt0180.nl. De kosten per sneltest: 150 euro inclusief BTW. 

Marcella van Dokkum: “Vooral vanuit het bedrijfsleven is er veel behoefte aan sneltesten, maar ook particulieren zijn welkom. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. De teststraat staat gereed, compleet met overkapping, een portocabin en parkeer- en wachtvakken. Ook de vergunningen zijn verstrekt, zowel van gemeente Krimpenerwaard als de GroenAlliantie/Staatsbosbeheer.”

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier