Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stephan Tellier

Protestoptocht tegen sluiting zwembad Lobeke: ‘Blij verrast met hoge opkomst’

  •   keer gelezen

LOPIK • ‘Supertrots’ op de hoge opkomst is ze. Ingrid Hek kijkt maandagmiddag tevreden terug op een goed verlopen protestoptocht voor het behoud van zwembad Lobeke in Lopik.


Enkele honderden inwoners -met name kinderen-, verzamelden zich maandagmorgen rond 10.00 uur bij het zwembad, om daarvandaan met het nodige lawaai en talloze protestborden en spandoeken koers te zetten richting het gemeentehuis. 

Aantonen
Ingrid Hek, naast zwembadvrijwilliger één van de initiatiefnemers van de Facebookpagina Behoud Zwembad Lobeke Lopik en van deze protestoptocht: “Ik was blij verrast door de hoge opkomst. Ik weet dat de voorgenomen sluiting van het zwembad heel veel Lopikers hoog zit, maar wist vooraf toch niet goed hoeveel mensen we konden verwachten. Met een optocht van deze omvang hebben we nogmaals aangetoond dat het enorm leeft en dat veel inwoners zich grote zorgen maken over de sluiting.”

Aangekomen bij het gemeentehuis werden circa 1.400 handtekeningen en talloze kindertekeningen aangeboden aan wethouder Johan van Everdingen.

Spannend
Ingrid Hek: “Nu gaan we de discussie in de gemeentepolitiek volgen. Er wordt al verwacht dat de beraadslaging moet worden uitgesmeerd over meerdere avonden, mede vanwege diverse insprekers die een beroep zullen doen op de politici om de sluiting te heroverwegen. Het wordt spannend!”

Tekort
Sluiting van zwembad Lobeke wordt als een van de reële opties gezien om de (miljoenen)tekorten in de meerjarenbegroting van de gemeente Lopik weg te werken.

De adviescommissie buigt zich dinsdag 20 oktober over de meerjarenbegroting. De vergadering is vanaf 20.00 uur te bekijken/beluisteren via de website van de gemeente Lopik.

Vervolgens moet de gemeenteraad de knoop doorhakken.

(foto’s: Stephan Tellier)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier