Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Sandra Eikelenboom: doorgaan in kleinere groepen.</p>

• Sandra Eikelenboom: doorgaan in kleinere groepen.

(Foto: Jan Timmer)

Sporten in gedeeltelijke lockdown: ‘wachten op betere tijden’

  •   keer gelezen

REGIO • De aangescherpte coronamaatregelen zorgen ervoor dat het sportaanbod ook in de Krimpenerwaard verder is verschraald. Een rondje langs de velden met John Iseger, Roger Korevaar en Sandra Eikenlenboom.


John Iseger trekt nog altijd drie keer per week zijn loopschoenen aan. In die zin heeft de coronacrisis het leven van de zeventiger uit Berkenwoude niet veranderd. Desondanks mist hij het verenigingsleven van de club waar hij voorzitter van is: AV Start. 

“We mogen er sinds vorige week als club niet meer op uit trekken met een mooie groep atleten”, weet hij. “De groepsgrootte voor volwassen lopers is teruggebracht naar maximaal vier mensen, een kwartet bestaande uit steeds dezelfde mensen die op minimaal anderhalve meter van elkaar moeten blijven.”

Voor de jeugd gelden andere normen. “Daar wordt nog wel ‘normaal’ getraind”, weet Iseger. “Op donderdagavond om precies te zijn, onder leiding van Fia en Marleen. “Zonder ouders langs de lijn en de kleedkamers op het sportpark blijven dicht: dat dan weer wel.” 

John Iseger en zijn bestuur doen er alles aan om de binding met de senioren-leden in stand te houden. “En dan met name met onze beginnersgroep. Die startte in maart en lag er vervolgens een tijd uit vanwege de coronamaatregelen. In september gingen ze opnieuw aan de slag. Tot vorige week de boel opnieuw op slot ging. We houden nu contact met ze via whattsapp. Daar krijgen ze loopadvies en trainingstips en -schema’s. En verder is het wachten op betere tijden.”

Cyclocross
Jeugd-wielrentrainer Roger Korevaar zag afgelopen zaterdag een mooi cyclocross-evenement op sportpark Weydehoeck van zijn streekvereniging Wielerclub De Waardrenner geannuleerd worden.

“Dat was een hard gelag”, zucht hij nog na. “We hadden alles coronaproof geregeld, prijzen gekocht, honderd afzettingspaaltjes aangeschaft en een fraai parcours uitgezet. Er zouden zo’n veertig kinderen en tachtig volwassenen aan de start verschijnen. Tja, en toen kwam de persconferentie. Dat was wel even slikken. Nee, een nieuwe datum is nog niet geprikt. Daarvoor is er te veel onzekerheid.” 

Fietsen doen Korevaar en de zijnen nog wel. “Ik ben er net weer op uit getrokken met een groepje jeugdleden”, vertelt hij. “Dat blijven we ook doen.”

Pilates
Voor pilates-en ouderengymdocente Sandra Eikelenboom gaan de lessen als vanouds door, zij het in aangepaste vorm, want met minder deelnemers en in kortere sessies.

“Ik maak een extra pilatesgroep en begin eerder”, vertelt de inwoonster van Krimpen aan de Lek, die zich met haar organisatie Sanzoe houdt aan de nieuwste voorschriften inzake individueel sporten. “Onder de dames heb ik een enquête gehouden. Daaruit bleek dat de grote meerderheid graag doorgaat. De groepsgrootte heb ik verkleind tot zeven mensen per keer. Dat en het feit dat de ruimte goed geventileerd wordt, we veel aandacht hebben voor hygiëne en de onderlinge afstand verder is vergroot, zorgt voor vertrouwen. Het is heel belangrijk in deze tijd dat mensen veiligheid ervaren. Daar waak ik voor.”

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier