Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De Lekruiters kent een flinke groei van het aantal leden.</p>

• De Lekruiters kent een flinke groei van het aantal leden.

(Foto: aangeleverd)

Flinke ledengroei De Lekruiters

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Terwijl veel clubs zich gedurende deze coronacrisis zorgen maken over een terugloop van het aantal leden, kent paardensportvereniging De Lekruiters uit Lekkerkerk juist een flinke groei. 


Sinds 1 januari van dit jaar is het aantal leden met 35 procent gestegen. “Daar zijn we uiteraard erg blij mee”, laat bestuurslid Sarah Straver weten. “Waarschijnlijk zijn we ook de enige vereniging hier in de buurt die het jaar 2020 gaat afsluiten met een positief financieel resultaat.”

Beleidsplan
Een nieuw beleidsplan lijkt een verklaring te geven voor de forse groei.

Straver: “We richten ons niet langer alleen op de paardensport, maar proberen ook recreatieve paardrijders aan ons te binden. Dat doen we door voor hen leuke activiteiten te organiseren. Blijkbaar is daar behoefte aan.” 

Ze wijst ook op de samenwerking met Sportservice Krimpenerwaard, die actief meedenkt in de ontwikkeling van de vereniging.

Genoeg plek
Er is op de manege aan de Tiendweg Oost genoeg plek voor de bijna 100 leden van De Lekruiters. “Het is niet zo dat we nu opeens kampen met ruimtetekort”, aldus Straver.

Ondanks de verscherpte coronamaatregelen mogen de paardrijlessen gewoon doorgaan. “Je mag in groepjes van vier paardrijden, als je maar voldoende afstand van elkaar houdt.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten