Afbeelding

Nieuwe (kleinschalige) zorglocatie in Schoonhoven voor mensen met dementie

Algemeen 2.457 keer gelezen

SCHOONHOVEN • ‘Dagelijks Leven’ bouwt aan de Jan Lutmastraat in Schoonhoven een nieuwe zorglocatie -in een kleinschalige setting- voor mensen met dementie. 

“Wij hebben bewust gekozen voor deze locatie.” vertelt opstartmanager Anne-Marie van ’t Holt van Het Vlisthuis. “Dit is een actieve omgeving met alle voorzieningen dichtbij en middenin een gezellige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners van Het Vlisthuis zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Dat kan hier perfect.”

Studio
Bewoners zijn verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio, die met eigen meubels kan worden ingericht.

Dat Het Vlisthuis van Dagelijks Leven geen standaard woonzorglocatie is, blijkt uit de motivatie die Anne-Marie van ’t Holt geeft om hier te werken: “Ik ben enorm trots, dat ik opstartmanager mag zijn van Het Vlisthuis. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding, en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen bijvoorbeeld meehelpen met koken.”

Meer informatie over wonen in Het Vlisthuis is te verkrijgen via a.vantholt@dagelijks-leven.nl of 06-12893408.

Zie ook: www.dagelijks-leven.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden