Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Nieuwe (kleinschalige) zorglocatie in Schoonhoven voor mensen met dementie

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • ‘Dagelijks Leven’ bouwt aan de Jan Lutmastraat in Schoonhoven een nieuwe zorglocatie -in een kleinschalige setting- voor mensen met dementie. 


“Wij hebben bewust gekozen voor deze locatie.” vertelt opstartmanager Anne-Marie van ’t Holt van Het Vlisthuis. “Dit is een actieve omgeving met alle voorzieningen dichtbij en middenin een gezellige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners van Het Vlisthuis zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Dat kan hier perfect.”

Studio
Bewoners zijn verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio, die met eigen meubels kan worden ingericht.

Dat Het Vlisthuis van Dagelijks Leven geen standaard woonzorglocatie is, blijkt uit de motivatie die Anne-Marie van ’t Holt geeft om hier te werken: “Ik ben enorm trots, dat ik opstartmanager mag zijn van Het Vlisthuis. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding, en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen bijvoorbeeld meehelpen met koken.”

Meer informatie over wonen in Het Vlisthuis is te verkrijgen via a.vantholt@dagelijks-leven.nl of 06-12893408.

Zie ook: www.dagelijks-leven.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5