Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente Krimpenerwaard: gratis mondkapjes en handgel voor minima

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard gaat gratis mondkapjes en handgel verstrekken aan minima. Cliënten van de Voedselbank krijgen de artikelen zolang de crisis duurt bij hun wekelijkse pakket. Ook zijn de mondkapjes en handgel op bepaalde punten in de regio af te halen door de doelgroep.


Wethouder Jan Vente wil niet dat mensen die het financieel moeilijk hebben buiten de boot vallen om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. 

“We hebben overleg gehad met het bestuur van de Voedselbank, waardoor we vanaf aankomende vrijdag via deze weg mondkapjes kunnen leveren. We zijn bezig om daar ook handgel aan toe te voegen, al weten we nog niet of dat met ingang van deze week al lukt. Cliënten van de Voedselbank krijgen beide producten zolang de crisis duurt”, aldus de wethouder tijdens de commissievergadering, dinsdagavond.

Alle minima
Sando Kovacic (PvdA) was tevreden met de geste, maar vroeg zich af of ook andere minima bereikt kunnen worden. Hij refereerde aan de gemeente Hoeksche Waard, waar alle inwoners die van een laag inkomen moeten leven in kaart zijn gebracht. Zo krijgen ook minima die niet van de Voedselbank gebruik maken gratis mondkapjes en handgel.

Wethouder Jan Vente zegde toe snel contact op te nemen met gemeente Hoeksche waard, om te kijken of het voorbeeld ook in de Krimpenerwaard uitgerold kan worden. 

“Als ze het daar kunnen, kunnen wij het ook. We zorgen er ondertussen voor dat mondkapjes en handgel afgehaald kunnen worden op verschillende locaties binnen de gemeente, zoals bij de welzijnsstichtingen. Daarmee bereiken we bijvoorbeeld ouderen, die van een AOW moeten leven.” 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5