Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Wethouder Wubbo Tempel met de flyer met daarop alle activiteiten.&nbsp;</p>

• Wethouder Wubbo Tempel met de flyer met daarop alle activiteiten. 

(Foto: aangeleverd)

Krimpen pakt uit met Klimaatweken

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Vier weken lang is er in Krimpen aan den IJssel van alles te beleven voor inwoners die belangstelling hebben voor duurzaamheid. Van een webinar over woningisolatie en een ontdektocht voor kinderen tot en met de WoonWijzerWagen en de Duurzame Huizen Route.


“Het zijn zomaar wat voorbeelden van een reeks aan activiteiten”, weet wethouder Wubbo Tempel. “Het doel is om mensen in beweging te krijgen en hen bewust te maken op het vlak van duurzaamheid. Het pakket dat we tijdens de Klimaatweken aanbieden is niet alleen divers, maar zeker ook informatief en leerzaam. Zo staat de WoonWijzerWagen op zaterdag 17 oktober tussen de Crimpenhof en De Tuyter. Je kunt daar zien welke energiebesparende producten je als woningeigenaar kunt kopen. Speciaal voor dat doel hebben we de WoonWijzerBox, die voor 10 euro aan te schaffen is en fors voordeel oplevert. Ook kun je in de wagen advies krijgen over energiebesparende maatregelen die je kunt toepassen in je huis en waar vaak subsidies voor beschikbaar zijn. Er is op dat vlak soms meer mogelijk dan je denkt. Goed om je daarvan op de hoogte te stellen tijdens de Krimpense Klimaatweken.”

Wandeling
Op 17 oktober staan leden van energiecoöperatie Ener­giek Krimpen (www.energiekrimpen.nl) bij de Crimpenhof om kennis te maken. Voor wie zin heeft om te wandelen, is er ZIN in groen op 27 oktober en 3 november. De wandeling start bij de ingang van volkstuinvereniging De Amateur aan de Populierenlaan. Gidsen nemen de deelnemers mee om het eerste gedeelte te wandelen in stilte. Tijdens de tweede helft van de wandeling is er de mogelijkheid om het gesprek te beginnen over duurzame keuzes. Elke wandeling is er een ander thema. “Ook een aanrader is het webinar over vergroening van tuinen en natuur-inclusief bouwen én de subsidiemogelijkheden die er zijn op dat vlak”, aldus Wubbo Tempel. “En vergeet de ‘Duurzame Huizenroute’ niet waarbij bezoekers op 31 oktober en 7 november (na reservering) een kijkje mogen nemen in een aantal duurzame huizen in Krimpen. Ook daar hoor je hoe je je huis duurzamer kunt maken en van welke subsidies je gebruik kunt maken.”

Voor de jeugd zijn er diverse leuke activiteiten waaronder een ontdektocht op 17 oktober (start tussen winkelcentrum Crimpenhof en De Tuyter), een afvalverzamelactie op 19 oktober, een waterkwaliteitsmeting op 21 oktober, Crazy 88 (een spel met opdrachten) op 23 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in De Tuyter). De Klimaatweken worden op 7 november afgesloten met het ‘Open Raadhuis’ en een speurtocht voor kinderen. Voor het complete programma van de Klimaatweken: kijk op www.krimpenaandenijssel.nl/klimaatweken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.

Jan Timmer

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5