Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Leerlingen uit groep 8 hielpen de kleuters uit de groepen 1/2 met zwerfvuil rapen.</p>

• Leerlingen uit groep 8 hielpen de kleuters uit de groepen 1/2 met zwerfvuil rapen.

(Foto: Floris Bakker)

Zwerfafval rapen in Krimpense Bloemenbuurt

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met een grijper en vuilniszak liepen leerlingen van de christelijke basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan den IJssel donderdagmiddag door de Bloemenbuurt om zwerfvuil te rapen. 


Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen de school en woningcorporatie QuaWonen. “De school wilde graag iets betekenen voor de buurt en vond het een goed idee om de omgeving hier schoon te maken”, verklaart Patricia Oskam van QuaWonen. “Naast dat ze zich bewust worden van al het zwerfvuil dat hier rondslingert, leren de kinderen ook samenwerken. Zo helpen leerlingen uit groep 8 de kleuters van groep 1/2 met het rapen van alle troep. Drinkpakjes, blikjes, dopjes; ze komen echt van alles tegen op straat en in de bosjes.” 

QuaWonen geeft materialen in bruikleen en een educatieve Supporter van Schoon-koffer die de school kan gebruiken voor lessen over het milieu en een schone leefomgeving. Het idee is dat de leerlingen regelmatig met hun prikstokken de buurt in gaan. Ook andere scholen in Krimpen aan den IJssel zijn benaderd om zich aan te sluiten bij het initiatief.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5