Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Annemijn Markus werkt als enige vrouw bij Kia-dealer AutoDrome.&nbsp;</p>

• Annemijn Markus werkt als enige vrouw bij Kia-dealer AutoDrome. 

(Foto: Jan Timmer)
zakelijk

Vrouw tussen de mannen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ze staat de klanten te woord, regelt de werkplaatsplanning en verzorgt de administratie. Bij Kia-dealer AutoDrome Nederland is men maar wat blij met de aanwezigheid van Annemijn Markus! 


Twaalf jaar geleden trad ze in dienst bij het Krimpense familiebedrijf. Tot die tijd werkte Annemijn jarenlang voor een assurantiekantoor waar ze het erg naar haar zin had. “Op zich was er geen enkele reden om daar afscheid te nemen; het werk beviel me en ik had er fijne collega’s. Toen mijn man Ted Markus vroeg of ik bij AutoDrome Nederland wilde komen werken, besloot ik de nieuwe uitdaging aan te gaan”, vertelt ze. “Een nieuwe baan in een voor mij nieuwe sector triggerde me. En zo kwam ik bij AutoDrome Nederland terecht.”

Schakelen
“In het begin vond ik het wel spannend als enige vrouw in een team dat verder geheel uit mannen bestaat. Maar ik maakte me het ‘autovak’ snel eigen. Hoe? Door me in het merk Kia te verdiepen, vakinhoudelijk kennis op te doen en veel te vragen aan mijn collega’s. Op een gegeven moment krijg je zoveel ervaring dat je vrijwel elke vraag van de klant op een goede manier kunt beantwoorden. Ook de ‘technische’. Daardoor kan ik snel schakelen tussen klant en werkplaats. Eigenlijk ging dat vanzelf. Je leert al doende, hè. En je gaat van lieverlee situaties en oplossingen herkennen.”

Annemijn geniet met volle teugen van haar werk. “De afwisseling én vooral het contact het onze klanten maken het zo leuk”, zegt ze. “In de loop der jaren leer je ze goed kennen en ontstaat er een band. Zo krijgen we van één van onze klanten - een wat oudere dame - regelmatig een zakje koekjes wanneer we haar auto hebben opgehaald en gebracht na een onderhoudsbeurt. Ook komen mensen vertellen over hun vakantie of leuke dingen die in de familie spelen. Dat soort dingen past bij een onderneming als de onze: modern in aanpak en ouderwets in betrokkenheid. Bij grotere autodealerbedrijven gaat het vanwege de schaalgrootte vaak onpersoonlijker toe. Bij AutoDrome Nederland is een klant zoveel méér dan een auto met nummerplaat! Ik voel me zeer thuis bij die manier van werken.”

AutoDrome Nederland
Stormsweg 28 • Krimpen aan den IJssel
T: 0180-590540
E: info@autodrome-nederland.nl
I: www.autodrome-nederland.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten