Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Jan Lindsen werd maandag bedankt voor bewezen diensten.</p>

• Jan Lindsen werd maandag bedankt voor bewezen diensten.

(Foto: Leo Bennis)

Jan Lindsen krijgt erespeld gemeente Lopik

  •   keer gelezen

CABAUW • Jan Lindsen heeft maandag de erespeld van de gemeente Lopik ontvangen uit handen van burgemeester Laurens de Graaf. 


Lindsen kreeg de gemeentelijke blijk van waardering bij zijn afscheid van Cabauw Samen Sterk. Vanuit deze stichting heeft hij zich meerdere jaren intensief ingezet voor de plaatselijke gemeenschap. 

De erespeld werd (coronaproof) uitgereikt in partycentrum In ’t Witte Paard.

Hulpvraag
Cabauw Samen Sterk werd in 2013 opgericht door Jan Lindsen, Dick Nederend en Mart van Kats.

De stichting dook in het vacuüm om inwoners van Cabauw met een specifieke hulpvraag te ondersteunen en te verbinden met inwoners en instanties die hierin konden voorzien. De stichting inventariseert wensen van de dorpsbewoners en zoekt naar mogelijke oplossingen. 

Ook onderhoudt Cabauw Samen Sterk contacten met overheidsinstanties en treedt daar waar nodig op als klankbordgroep.

Voorzitter
Jan Lindsen fungeerde vanaf de oprichting als voorzitter. Hij zette zich actief in voor meerdere projecten, zoals voor het centrumplan, waarbinnen nieuwe woningen in het centrum van Cabauw zijn gerealiseerd en een trapveldje en speeltuin zijn aangelegd. Ook aan Cabauw 65+ en de tabletcursussen voor ouderen droeg hij zijn steentje bij.

Na zeven intensieve jaren woonde Lindsen afgelopen voorjaar zijn laatste bestuursvergadering online bij. Door het coronavirus kon de stichting geen afscheidsreceptie organiseren. Maandagavond werd in klein comité afscheid genomen. 

Kaartjes
Om Jan Lindsen toch te kunnen bedanken voor zijn inzet en werkzaamheden is de Cabauwse gemeenschap gevraagd kaartjes, brieven of andere blijken van waardering aan te leveren. Deze werden bij het afscheid op feestelijk versierde kamerschermen bevestigd.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5