Schoonhoven slaat na rust toe en klopt koploper Hardinxveld met maar liefst 1-5

Sportt 518 keer gelezen

HARDINXVELD • Schoonhoven boekte in en tegen Hardinxveld na een 1-0 ruststand een geflatteerde 1-5 zege.

Het elftal van Raymond van der Kort wist, dat Hardinxveld tot de betere ploegen van 3C behoort. Zijn tactisch plan om het spel van de thuisclub te ontregelen, wierp na rust zijn vruchten af. ,,We moesten hun sterke wapens: positiespel, snelle aanvallers en veel lengte, onschadelijk maken,” aldus tacticus Van der Kort.

,,De opzet was om de strijd aan te gaan op het middenveld en in de omschakeling te counteren. Dat ging lange tijd goed. Een defensieve fout bracht de thuisclub op voorsprong, maar ik wist dat er meer inzat voor ons. Het slechte weer had in de tweede helft invloed op het spel. Na de gelijkmaker van Rogier Peltenburg kreeg Hardinxveld nog een drietal goede kansen. Toen Mohammed el Harracha scoorde, knakte er iets bij onze tegenstander. Die ging achterin een-op-een spelen. Bij ons lukte daarna alles en we maakten gebruik van de ruimte. Walter van Maurik, El Harracha en Amine Kerroum stelden de geflatteerde zege veilig.”