Afbeelding

Twee agenten gewond bij aanhouding in Schoonhoven

112 2.476 keer gelezen

SCHOONHOVEN • In Schoonhoven zijn twee agenten bij de aanhouding van een 28- jarige man licht gewond geraakt. Ook de aangehouden verdachte raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. 

Na binnengekomen informatie namen de agenten een kijkje in de woning aan de Uitdragersstraat. Ze troffen binnen een hoeveelheid lachgas en verdovende middelen aan. Daarop wilden de agenten de 28- jarige bewoner aanhouden. Toen de man dat hoorde, probeerde hij er vandoor te gaan. 

Worsteling
De dienders wisten de man tegen te houden waarna hij zich begon te verzetten. Tijdens dit verzet ontstond er een worsteling en een valpartij. Hierbij raakten de twee agenten licht gewond. Ook de verdachte liep verwondingen op. De beide agenten hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.  

De man kan een flinke straf verwachten. Wie geweld gebruikt tegen politiemensen wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden