Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Melkgeiten in een stal.
• Melkgeiten in een stal. (Foto: anton havelaar)

Krimpenerwaard naar Raad van State om MooiMekkerland

  •   keer gelezen

STOLWIJK • Er gloort weer wat hoop voor het MooiMekkerland. De gemeente Krimpenerwaard gaat bij de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen om het melkgeitenbedrijf uit Stolwijk een ontheffing te verlenen. 


Bij toewijzing van de voorlopige voorziening kan de huidige situatie alsnog worden gelegaliseerd. Zo niet, dan volgt de gemeente de uitspraken van de rechtbank van Den Haag. Het aantal geiten van MooiMekkerland moet dan omlaag van 2.568 naar 812 en het illegaal gebruik van gebouwen direct worden gestaakt. 

Geitenstop
De rechter oordeelde eerder deze maand dat de ontheffing op de geitenstop die door Krimpenerwaard was aangevraagd voor MooiMekkerland, terecht door de provincie Zuid-Holland is geweigerd. Door de geitenstop mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden. De gemeente is het op inhoudelijke gronden niet eens met die uitspraak en gaat in hoger beroep.

Krimpenerwaard wil de Raad van State vragen of de rechtbank in Den Haag tot een juiste uitspraak is gekomen. Dit staat los van het hoger beroep zelf. Daar wordt te zijner tijd een definitief oordeel over gegeven.

Eigenaar Gerben Verhoef van MooiMekkerland gaf eerder aan dat een vermindering van het aantal geiten vrijwel zeker het einde betekent van zijn bedrijf.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten