• Hans van der Vlist kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Cazemier.
• Hans van der Vlist kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Cazemier. Foto: wijntjesfotografie.nl

Schoonhovenaar Hans van der Vlist benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Algemeen 1.023 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Hans van der Vlist is dinsdag verrast met een koninklijke onderscheiding. De 68-jarige Schoonhovenaar mag zich voortaan Officier in de Orde van Oranje Nassau noemen. 

Van der Vlist vervulde ruim veertig jaar een indrukwekkend aantal zware ambtelijke topfuncties binnen de Raad voor de Rechtspraak en de Rijksdienst bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en als laatste het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK).

QuaWonen
Daarnaast had hij verschillende maatschappelijk relevante nevenfuncties. Zo was hij onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporaties QuaWonen en Woonbron (Rotterdam), voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Lopikerwaard- Schoonhoven en lid van de Raad van Commissarissen van de Parnassia Groep.

Van der Vlist was tijdens zijn loopbaan verantwoordelijk voor meerdere, zware en politiek gevoelige dossiers. “Bij alles wat hij doet, is hij gericht op het verbeteren van de samenwerking, bundeling van krachten en verbetering van de relatie tussen de rijksoverheid en de burgers”, zo sprak burgemeester Roel Cazemier hem toe. "Hij zet zich in met hoofd én hart voor de publieke zaak."

Cazemier noemde Van der Vlist een 'bevlogen adviseur' met oog voor de belangen van alle partijen. "Hij heeft een groot moreel kompas, is bruggenbouwer en heeft onderling respect hoog in het vaandel staan. Eén van de ondersteuners van de aanvraag voor de onderscheiding omschreef het zo: Als je Hans als baas had, zat je gebeiteld."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden