Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Bakkie met fractieleden Stem van Krimpen en praten over seksuele diversiteit

Algemeen 254 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Fractieleden van Stem van Krimpen staan op zondag 11 oktober - Coming Out Day - op het Raadhuisplein om met inwoners van Krimpen aan den IJssel in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en inclusiviteit. 

Op Coming Out Day wordt internationaal aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het 'uit de kast komen' oftewel coming-out. 

Geweld
Moet dat nou op zondag? Stem van Krimpen-raadslid Margot Wekker vindt van wel. “Zolang nog steeds 20 procent, dus 1 op de 5 LHB-ers te maken krijgt met negatieve reacties en geweld is het nodig deze dag te vieren. Zolang nog steeds 40 procent, dus 4 op de 10 transgender personen te maken heeft met een negatieve ervaring in de openbare ruimte is het nodig om hier vaker en juist ook op 11 oktober aandacht aan te besteden.”

Tussen 14.00 en 15.30 uur zijn inwoners welkom voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Op het Raadhuisplein is volgens Wekker voldoende ruimte om op 'coronaproof-afstand' met elkaar verbinding te maken.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden