Afbeelding

Comité Krimpen worstelde met kleur Piet

Algemeen 392 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het comité dat jaarlijks de Sinterklaasintocht in Krimpen aan den IJssel organiseert, liet al in januari weten ermee te stoppen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de fractie van Stem van Krimpen.

Enkele 'negatief ervaren ontwikkelingen' waren voor de stafploeg van het comité reden om het bijltje erbij neer te leggen. Het is niet duidelijk welke ontwikkelingen dat precies zijn geweest. Wel is er de laatste jaren het nodige veranderd aan de intocht in Krimpen aan den IJssel. Zo is de locatie van de intocht gewijzigd. Na incidenten in 2018 bij molen De Schelvenaer - waardoor de veiligheid van de aanwezigen ternauwernood gegarandeerd kon worden - koos de gemeente vorig jaar voor de halte van de Waterbus als aankomstplek. Ook is na jaren de samenwerking met lokale (supermarkt)ondernemers aangehaald. 

Dikke 7
De intocht 'nieuwe stijl' kreeg tijdens een interne evaluatie een dikke 7. Voor de gemeente was er dan ook geen enkele reden om de relatie met het organiserende comité te verbreken. Het besluit van datzelfde comité om ermee te stoppen werd dan ook met teleurstelling ontvangen. Een poging om met de vrijwilligers (opnieuw) in gesprek te komen, leidde niet tot een ontmoeting.  

De landelijke zwartepietendiscussie lijkt binnen het comité de verhoudingen op scherp te hebben gezet. 'De discussie leidde tot moeilijke gesprekken en lastig samen te brengen standpunten', schrijft het college. Die neemt bewust geen standpunt in. 'Daar gaat Sinterklaas over. Vanuit de politie ligt er wel het dringende advies om diversiteit nadrukkelijk een plek te geven.' 

Vanwege corona is er een streep gezet door de Sinterklaasintocht. Wel denkt de gemeente na over een andere invulling.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 8 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 10 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden