Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De IJsseldijk bij Ouderkerk aan den IJssel.
• De IJsseldijk bij Ouderkerk aan den IJssel. (Foto: Floris Bakker)

Proef om vrachtverkeer te weren van IJsseldijk

  •   keer gelezen

GOUDERAK/OUDERKERK A/D IJSSEL • De gemeente Krimpenerwaard en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard starten een proefproject om vrachtverkeer te weren op de IJsseldijk tussen Ouderkerk aan den IJssel en de Gouderaksebrug. 


Om vrachtwagens van het traject Middelblok, Dorpsstraat, Kattendijk, Lageweg en IJsseldijk Noord te krijgen wordt de Kattendijk tussen 183 en 187 afgesloten. Vrachtwagens mogen hier niet doorrijden. Ze worden via de provinciale wegen N207 en N210 om de woonkernen Gouderak, Lageweg en Ouderkerk aan den IJssel heen geleid. Op diverse plaatsen, zoals de Gouderaksebrug, op rotondes van de N207 en de N210 en de Lageweg staan verkeersborden die de nieuwe situatie aangeven.

Borden
Vrachtverkeer dat naar het bedrijventerrein in Gouderak moet, rijdt via Gouderak en vrachtwagens die als bestemming het bedrijventerrein in Ouderkerk hebben, volgt de borden Ouderkerk. Hoe korter de route van het vrachtverkeer over de dijk, hoe beter, menen gemeente en waterschap.

De proef begint op 1 oktober duurt ongeveer drie maanden. Voorafgaand aan de proef vinden metingen plaats, zodat tijdens de proef de effecten gemeten en vergeleken kunnen worden. Op basis van de resultaten overleggen de gemeente en het hoogheemraadschap over voortgang of beëindiging van de afsluiting.

De twee instanties ontvangen geregeld klachten over het toenemende vrachtverkeer op de IJsseldijk. Uit onderzoek is gebleken dat er veel vrachtwagens op de dijk rijden die er niet hoeven te zijn. Doel van de proef is dan ook om oneigenlijk vrachtverkeer te weren. De maatregelen zouden de verkeersveiligheid van alle weggebruikers ten goede komen.

Inwoners die vragen hebben over de proef, kunnen deze per e-mail sturen naar: vrachtverkeerijsseldijk@krimpenerwaard.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5