Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De kampioenen in de verschillende categorieën.
• De kampioenen in de verschillende categorieën.

Rian Baas in laatste sprong naar Nederlandse titel

  •   keer gelezen

REGIO • De polsstokverspringers Rian Baas (Utrecht) en Reinier Overbeek (Benschop) wisten zaterdag tijdens het NK de Nederlandse titels naar ‘Holland’ te halen. Beiden moesten tot het uiterste gaan om de concurrentie voor te blijven.


De Fries Ysbrand Galama kwam in zijn laatste sprong tot 21.09 meter. Titelverdediger Rian Baas liet het hier niet bij zitten. Met een ultieme krachtsinspanning reikte hij tot 21.10 meter, waarmee hij de titel met 1 centimeter verschil won.

Passend antwoord
Reinier Overbeek (Benschop) was voorafgaand aan de wedstrijd de grote favoriet in de juniorencategorie. De andere springers gaven zich echter niet zomaar gewonnen, want Rutger Haanstra (It Heidenskip) kwam in zijn tweede sprong tot een nieuw persoonlijk record (19.85 meter).

Haastrechter Lucas van Eijck sprong zelfs twee nieuwe persoonlijke records en zette uiteindelijk 20.11 meter neer. Overbeek had hier in zijn derde sprong een passend antwoord op: 20.92 meter.

Verwend
Ook in de jongens-categorie werd het publiek verwend. Hidde van Dam (Montfoort) kwam in zijn tweede sprong tot een nieuw persoonlijk record: 18.66 meter. Mark van der Horst (Schoonhoven) plaatste zich nipt voor de finale en zijn 17.75 meter was uiteindelijk genoeg voor het brons.

Op de prestatie van Wisse Broekstra (Tzummarum) stond echter geen maat. In de finale kwam hij tot een afstand van 20.72 meter, een nieuw Nederlands jongensrecord. 

Bij de dames was de Friese Sigrid Bokma duidelijk de beste. Voor het eerst ging zij over de 17 meter en dat was een moeilijke opdracht voor de andere dames. De Benschopse Fabienne Overbeek kwam met 15.39 meter het dichtst in de buurt. 

Friese aangelegenheid
De finale bij de meisjes was een Friese aangelegenheid. Laura Maaijen (Haastrecht) belandde als beste Hollandse meisje net naast het podium.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier