Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• V.l.n.r.: Linda Geers, Ageeth van Rees, Dick Slingerland en de familie De Wit.
• V.l.n.r.: Linda Geers, Ageeth van Rees, Dick Slingerland en de familie De Wit. (Foto: Stephan Tellier)

Schoonhovens hotel-restaurant in andere handen: ‘Belvédère blijft Belvédère’

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Belvédère heeft een nieuwe eigenaar, maar de vaste klanten kunnen opgelucht ademhalen: ‘Belvédére blijft Belvédère'.


De voormalige eigenaren John en Jos de Wit besloten eerder dit jaar het vermaarde hotel/restaurant langs de Lek in Schoonhoven van de hand te doen. “We hebben Belvédère dertig jaar lang met heel veel plezier gerund, maar nu is het tijd voor wat anders”, zegt John de Wit.

Getipt
Lang hoefden ze niet op een gegadigde te wachten, want Dick Slingerland, oprichter/eigenaar van Alphatron Holding BV, had bovengemiddelde interesse vanwege eerder opgedane horeca-ervaring. “Ik werd getipt door Ageeth van Rees, voormalig sales-manager bij Alphatron en inmiddels bedrijfsleider van Belvédère. Zij wist dat ik een voorkeur heb voor vastgoed met een verhaal en dat is dit hotel/restaurant. Het begon gelijk te kriebelen. Ik heb een afspraak gemaakt met John en Jos de Wit en we waren er snel uit. Zo’n kans krijg je maar één keer.”

Slingerland bestiert met de familie Geers al twee hotel-restaurants in Hoek van Holland: Hotel Amerika en De Torpedoloods, beide eveneens rijk aan historie.

Team
John en Jos de Wit hadden wel twee wensen: Belvédère moest blijven zoals Schoonhoven en de vele bezoekers van buitenaf het kennen. Daarnaast moest er zekerheid zijn voor het bestaande team. “We hebben een band met onze werknemers en we willen op een nette manier afscheid nemen”, aldus John.

Beide facetten kon Dick Slingerland alleen maar onderschrijven: “Belvédère blijft Belvédère. Natuurlijk zullen we het een keer oppimpen als het nodig is, maar er komen geen veranderingen die het karakter van deze bijzondere locatie aantasten. Dit is de huiskamer van Schoonhoven, waar de Lionsclub, Rotary, kegelclub, lokale ondernemers en de vele vaste gasten graag vertoeven. Never change a winning team.”

Wens
Onlangs was de overdracht een feit, waarbij de eerder genoemde Ageeth van Rees het nieuwe gezicht is geworden van Belvédère.

“Dat komt niet uit de lucht vallen”, geeft de inwoonster van Dordrecht aan. “Ik heb altijd de wens gehad om een eigen bed and breakfast te beginnen. Ik had zelfs de naam en het bedrijfsplan al, maar verder is het nooit gekomen. Toen ik Dick tipte dat dit hotel/restaurant te koop stond, zei ik er gekscherend bij dat ik het dan wel zou gaan runnen. Daar kwam hij na de koop op terug en toen moest ik wel even slikken. Dit overtrof mijn oorspronkelijke plan van een eigen bed and breakfast en ik had een goede baan als sales-manager. Maar ja: waarom niet? Ik ben nu 48 jaar, ofwel een prima leeftijd om nog een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Oud-chique
Belvédère staat volgens Ageeth voor: ‘sfeervol, klassiek dan wel oud-chique’. “Een soort terug in de tijd. In dit gebouw zit heel veel historie, dat voel je. Tegelijkertijd is het een huiselijke, warme plek, met veel vaste, trouwe klanten, die hier al jaren komen. Dat moet vooral zo blijven. Toch is het ook een locatie met toekomst. Mensen willen ook over dertig jaar nog steeds verwend worden met kwalitatief goed eten, een fijne, authentieke sfeer en prima overnachtingsmogelijkheden.”

Ze heeft tot nu toe zeker geen spijt, ook al maakt ze lange dagen. “Ik wil alle momenten van de dag meepakken: van het openen van de deur tot het afsluiten van het hotel.” 

Op John en Jos de Wit, die tot het eind van het jaar bij Belvédère betrokken blijven, kan ze voorlopig nog een beroep doen. “Ook van het team, gezegend met de juiste spirit en het absolute visitekaartje van het bedrijf, leer ik veel.” 

Ageeth wordt vanuit 'team Hoek van Holland' tevens bijgestaan door Linda Geers.

Focus
De focus ligt de komende periode vooral op het behoud van wat goed is. Ageeth tot besluit: “Sommige vaste gasten zagen met angst en beven de verkoop tegemoet, omdat ze vreesden voor het voortbestaan van 'hun' hotel/restaurant. Ik ben ervan overtuigd dat we hen inmiddels hebben kunnen geruststellen. Daarbij willen we iedereen van harte welkom heten om kennis te maken en het behoud van Belvédère zelf te komen ervaren."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5